Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σιμιγδαλόπιτα αλμυρή
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο φύλλα για πίτες
- 150 γρ. σιμιγδάλι
- 350 γρ. μυζήθρα χλωρή ή ανθότυρο
- 350 γρ. φέτα τρίμμα
- 300 γρ. γάλα εβαπορέ
- 4 αυγά
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος ή φυτίνη
- μοσχοκάρυδο τριμμένο
- αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 60 - 70 γρ. φυτίνη για τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σ᾿ ένα μπολ το σιμιγδάλι, τα τυριά, το γάλα, τ᾿ αυγά και τ᾿ ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σ᾿ ένα μπρίκι καίμε το βούτυρο, το περιχύνουμε πάνω στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί Ν°32 ή 34 (διαμ. 32 ή 34 εκ.), μέσα και στα πλαϊνά και στρώνουμε τα μισά φύλλα ακτινωτά, βουτυρώνοντάς τα ανάμεσα.
Ρίχνουμε το μείγμα, το απλώνουμε να πάει παντού και γυρνάμε τα εσωτερικά φύλλα προς τα μέσα, αφήνοντας τα δύο εξωτερικά απ᾿ έξω.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλα, βουτυρώνοντάς τα ανάμεσα.
Ενώνουμε τα κάτω με τα πάνω φύλλα, κάνοντάς τα κόθρο, γύρω - γύρω και τα βουτυρώνουμε πολύ καλά.
Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με τα δάχτυλα, με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 40' με 45', μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. fytokomia
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου