Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο μακαρόνια (της αρεσκείας σας)
- 1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 1/2 ποτήρι (του κρασιού) λευκό κρασί ή 1/4 του φλυτζανιού ούζο
- 6 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 250 γρ. πολτό ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- λίγο ταμπάσκο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τη σκελίδα σκόρδου ολόκληρη.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και σωτάρουμε.
Προσθέτουμε τις γαρίδες.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ταμπάσκο (προαιρετικά).
Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για 20 λέπτα.
Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη σάλτσα και τοποθετούμε σε ένα άλλο σκεύος.
Στη σάλτσα προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, αν χρειαστεί και δεύτερο, και μέσα σ'αυτή τη σάλτσα βράζουμε τα μακαρόνια.
Λίγο πρίν ολοκληρωθεί ο βρασμός τοποθετούμε τις γαρίδες και μόλις έχει πιεί τελείως τη σάλτσα η γαριδομακαρονάδα είναι έτοιμη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. sintagespareas
* Πώς καθαρίζουμε τις γαρίδες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου