Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σούπα Χαρίρα
(Παραδοσιακή συνταγή από το Μαρόκο)
ΥΛΙΚΑ (6 ΑΤΟΜΑ)
- 500 γρ. αρνί σπάλα ή μπούτι, κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 1½ κιλό ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 6 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
- 250 γρ. ρεβίθια
- 200 γρ. φακές ψιλές
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένος
- ½ ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
- ½ φλ. τσ. χυμό λεμονιού
- 1 ξυλάκι κανέλα
- ½ κ. γ. τζίντζερ σε σκόνη
- ½ κ. γ. ίνες κρόκου Κοζάνης
- 1 κ. σ. βούτυρο
- 3 κ. σ. αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε κρύο νερό για 12 ώρες.
Την επόμενη μέρα, σουρώνετε τα ρεβίθια και τα κρατάτε στην άκρη
μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.
Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κομμάτια του αρνιού μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τον κρόκο (σαφράν), το τζίντζερ, το σέλινο, το μισό μαϊντανό, τον μισό κόλιανδρο και το ξυλάκι κανέλας.
Βάζετε
1½ λίτρο νερό και τα ρεβίθια, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να
βράσει το φαγητό για 40΄.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου