Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Φαλάφελ Μέσης Ανατολής
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. ρεβίθια
- 200 γρ. φάβα
- 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- 1 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη
- 1½ κ.γ. λιβανέζικο μείγμα μπαχαρικών που περιλαμβάνει μαύρο πιπέρι, κανέλα σε σκόνη, τζίντζερ, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 σκελίδες σκόρδου
- ένα γενναίο ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
- ένα ματσάκι πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. μπέηκιν πάουντερ
- 4 κ.γ. σουσάμι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε από την προηγούμενη νύχτα τα ρεβίθια και τη φάβα σε κρύο νερό και αφήστε τα εκεί να μουλιάσουν.
Στραγγίξτε τα και απλώστε τα σε μια πετσέτα να στεγνώσουν καλά.
Ρίξτε στο μίξερ, όλη τη φάβα και τα μισά ρεβίθια και χτυπήστε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Στη συνέχεια προσθέστε τα καρυκεύματα, το αλάτι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τέλος, προσθέστε τα υπόλοιπα ρεβίθια και τα φρέσκα βότανα.
Χτυπήστε στο μίξερ, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά, αλλά όχι τόσο ώστε να γίνει πουρές το μείγμα.
Θα πρέπει η δεύτερη δόση των ρεβιθιών να φαίνεται.
Ζεστάνετε λίγο λάδι στο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και τηγανίστε μια κουταλιά από το μείγμα για να τσεκάρετε τη γεύση και αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι ή κάτι άλλο.
Αν είστε οκ με το μείγμα προσθέστε το μπέηκιν πάουντερ και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 30 λεπτά.
Πλάστε το μείγμα σε μικρές μπάλες, διαμέτρου περίπου 5-6 εκ. και πασπαλίστε τα με το σουσάμι. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε λάδι βάθους 5 εκ. στους 180 οC και τηγανίστε σε παρτίδες τα φαλάφελ.
Σερβίρετε με σάλτσα από ταχίνι, αράβικες πίτες και σαλάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου