ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ - Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα (VIDEO)


Στις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα με τους 87 νεκρούς από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, σε παρεμβάσεις του σε τηλεοπτική συζήτηση στον «ΣΚΑΙ» το βράδυ της Παρασκευής.


Ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι η αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι ζήτημα επιλογής όχι ανικανότητας, καθώς όπως είπε το κράτος είναι ανίκανο να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή αλλά πολύ ικανό στο να επιβάλλει φόρους, να επιβάλλει αντεργατικά μέτρα, να χτυπάει τους διαδηλωτές.

Επίσης αναφέρθηκε στη συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο ευθύνεται η αυθαίρετη δόμηση για την τραγωδία, σημειώνοντας ότι ο όποιος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς θα έπρεπε να πάρει υπόψη του αυτήν την κατάσταση. 

Επιπλέον τόνισε ότι τα αυθαίρετα είναι αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής της εμπορευματοποίησης της γης αλλά και της μετατροπής του δικαιώματος στη στέγαση σε προσωπική ευθύνη του καθενός.


ΒΙΝΤΕΟ.



ΠΗΓΗ. 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου