ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Κρίση σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.....Της Λιάνας Κανέλλη


Η Ευρώπη διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη. Με αφορμή το Προσφυγικό τα έθνη - κράτη αναγεννώνται από τις στάχτες και τα αμέτρητα κόκαλα των συγκρουσιακά διαλυόμενων αυτοκρατοριών του μεγάλου Α' Παγκοσμίου Πολέμου πριν από 100 χρόνια. 

Τα παγκοσμιοποιημένα μονοπώλια και τα θηριώδη ιμπεριαλιστικά χρηματοπιστωτικά «τραστ» και «φαντς» προετοιμάζονται για τον αναζωογονητικό των κερδών τους μεγάλο γενικευμένο πόλεμο αυτού του αιώνα. 

Στους λαούς πουλάνε ήδη ιερές εμπορικές συμμαχίες, δασμολογικές αντιστάσεις, εμπορικό πόλεμο της Δύσης με τη Δύση και της Δύσης με την Ανατολή, φυλακίζοντας ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα στα αξεσουάρ λαμπερών αυτοκινήτων και στη σύνθεση φαρμάκων.

Λες κι ο κόσμος ο καπιταλιστικός στον αιώνα της απίστευτης τεχνολογικής εξέλιξης περνάει τις τύχες των λαών σ' έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή που κατασκευάζει τον όλεθρο των δύο Παγκοσμίων Πολέμων σε συσκευασία του ενός! 

Σαν να έχουν επεξεργαστεί τα κομψευόμενα φασιστοειδή τύπου Κουρτς (αν οι ναζί έλεγχαν τον κόσμο και κατασκεύαζαν κουκλίτσες Μπάρμπι - Κεν δεν θα έβρισκαν καλύτερο πρότυπο από τον καγκελάριο της Αυστρίας) μια νέα ολική λύση εξοντώνοντας μαζικά πληθυσμούς με όπλα την ανεργία ή την εξοντωτική εργασία, την αρρώστια ή το πανάκριβο φάρμακο, την υπογεννητικότητα ή τα παιδιά με συσσίτιο στο έλεος φιλανθρώπων... δηλαδή με διλήμματα ψεύτικα και ικανά να χειραγωγήσουν την Ανάγκη που γίνεται Ιστορία ραμμένη στα μέτρα τους.

Αυτές οι μέρες αυτού του νέου μεσοπολέμου υπαγορεύουν και την αναζήτηση του κατάλληλου είδους φρέσκων και πρόθυμων πολιτικών, ανδρών ή γυναικών, που να πληρούν τα κριτήρια, ίδια μ' αυτά που πληρούσαν οι μαύροι στις φυτείες του αμερικάνικου Νότου ή οι πρόθυμοι αδύναμοι στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. 
 
Είναι δύο ειδών. 
Απολίτικοι νεαροί με καλά πτυχία, αντισυμβατικοί στα εύκολα, όπως η προσωπική ζωή ή το ντύσιμο, σαν τον Μακρόν λόγου χάρη. `Η είναι επαναστάτες του γλυκού νερού της άγιας ενσωμάτωσης και του καρμικού (εδώ γελάνε) οπορτουνισμού, σαν τον δικό μας Αλέξη, ένα πράγμα, αλλά και σαν τον Τριντό, τον αρχηγό των Ποδέμος ή τον Σαουδάραβα πρίγκιπα που φυλάκισε τους αντιπάλους του σε σουίτες ξενοδοχείου επτά αστέρων (εδώ κλαυσίγελως). Και οι μεν και οι δε έχουν την εκπληκτική ικανότητα να αναρριχώνται στην εξουσία επικαιροποιώντας την πιο θεατρική βιβλική παράσταση όλων των εποχών! 
 
Εμφανίζονται ως Ιωάννηδες της αποκάλυψης, κουβαλώντας και διαλαλώντας το μήνυμα της σωτηρίας και σε μια νύχτα μετατρέπονται σε Ηρώδηδες, μετά ή άνευ Σαλώμης αδιάφορο, αφού τους χορούς και τα πέπλα τα εκτελούν και τ' ανεμίζουν οι κομπάρσοι των ΜΜΕ και της κοινωνικής δικτύωσης. 
 
Κι έτσι πέφτουν τα κεφάλια των εργαζομένων στις χρυσές πιατέλες με την καινοτόμα αισθητική που θέλει τον Σαίξπηρ να μη γράφει «κι εσύ Βρούτε», αλλά όπως ο Καμμένος ένα πράγμα «κι εσύ Φρούτε»...
 
Η προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, αυτή που ο Γραμματέας σοφά σαρκαστικά αποκάλεσε και «κολοκύθια τούμπανα», επιβεβαιώνει την παραπλανητική δόλια ψευτοσύγκρουση, στην πραγματικότητα εντός της ίδιας καπιταλιστικής ανταγωνιστικής αγέλης των λύκων και των συμφερόντων τους. 
 
Στην επικείμενη σύσκεψη του ΝΑΤΟ, αφεντικά, σκυλιά κι επιστάτες, όλοι μαζί, ανατολικοί και δυτικοί, βόρειοι και νότιοι, Βαλκάνιοι και παίξε γέλασε, θα διεθνοποιήσουν ως χορωδία χωρίς παραφωνίες το εξουσιαστικό προσδοκώμενό τους: 
 
Οποιος δεν είναι μαζί μας έχει δυο επιλογές. 
 
`Η να πεθάνει για να σωθεί ή να τον βοηθήσουμε ν' αυτοκτονήσει για να βγάλουμε και κάτι. Τα σύνορα είναι διόδια πλέον για την ομογενοποιημένη κόλαση.



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου