ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

2016 - Η εκδρομή του Amnizia Railfan Club στη σιδηροδρομική διαδρομή Τιθορέα - Λιανοκλάδι (Φωτογραφίες) - 2018 Τέλος εποχής


      ΚΕΙΜΕΝΟ. ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ
     ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΡΔΑΡΗΣ



Η γραμμή Τιθορέα-Λιανοκλάδι αποτελεί τμήμα του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης. 

Διέρχεται μέσα απο την κοιλάδα του Ασωπού, μια απο τις ωραιότερες σιδηροδρομικές, αλλά και φυσιολατρικές διαδρομές στην Ελλάδα. 
Μέσα απο περίτεχνα λίθινα και μεταλλικά γεφύρια, το τραίνο κυριολεκτικά "ίπταται" πάνω απο γκρεμούς και χαράδρες που κοβουν την ανάσα. 

Η περιοχη ειναι δύσκολα προσβάσιμη με αυτοκινητο. Δυστυχώς ομως, σε μερικούς μηνες (Αυγουστος 2017) η εν λογω σιδηροδρομική γραμμή θα αποτελει παρελθον, καθώς θα δοθει στην κυκλοφορία η νέα γραμμη υψηλών ταχυτήτων Τιθορέας-Λιανοκλαδίου, μέσω σήραγγας Καλλιδρόμου, της μεγαλύτερης των Βαλκανίων, με μηκος 9100 μ και στη συνέχεια μεσω Μωλου, Θερμοπυλών θα φθάνει στο Λιανοκλαδι. 


 Η εκδρομη του Amnizia Railfan Club ηταν μια θαυμασια ευκαιρια για τους φιλους που αγαπούν το σιδηροδρομο, να απολαυσουν ενα μοναδικό ταξιδι, αλλα και να φωτογραφισουν τη διαδρομη. 

Οι προσπαθειες ολων πρεπει να εστιαστούν στη διάσωση, διατήρηση και ανακήρυξη της γραμμής ως μνημείο, κατι που συμβαίνει με τη γέφυρα του Γοργοπόταμου, ωστε να πραγματοποιούνται σε αυτη τουριστικά και μουσειακά δρομολόγια. 


Η εκδρομή  έγινε στις 4 Ιουνίου στο κομμάτι Λιαν/δι-Αμφίκλεια-Τιθορέα με ενδοιάμεσες στάσεις για φωτογραφίες και ξανα πισω επιστροφη στο Λιαν/δι
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου