Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΦΑΓΑ
ΥΛΙΚΑ
• 2.5 κιλά χοιρινό κρέας (από λαιμό) κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
• 8 με 10 φέτες μπέικον
• 300 ml ελαιόλαδο
• 2 κ. σ. ρίγανη
• 2 κ. σ. θυμάρι
• 2 κ. σ. κόλιαντρο τριμμένο
• 2 κ. σ. ζάχαρη
• 2 κ. σ. γλυκιά πάπρικα
• 2 κ. σ. μουστάρδα
• 2 κ. σ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά, πασπαλίζουμε το κρέας και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 12 ώρες στο ψυγείο.
Στρώνουμε με τη σειρά τις φέτες του κρέατος και ενδιάμεσα δύο φέτες μπέικον. Τοποθετούμε το κρέας σε μία σχάρα και περνάμε ξύλινα σουβλάκια σε 3-4 σημεία για να το συγκρατήσουν.
Ακουμπάμε τη σχάρα σε ένα ταψί, ώστε να στάζουν τα λίπη του κρέατος και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 50 λεπτά.
Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το κόβουμε σε πολύ λεπτά κομμάτια για να το σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. alphatv.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου