ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Σε κυκλοφορία τα 112 από τα 196 χιλιόμετρα του οδικού άξονα της Ιόνιας Οδού

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-2-2017




Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το αυτοτελές οδικό τμήμα Φιλιππιάδα (περιοχή Καμπής) – Πέρδικα του αυτοκινητοδρόμου «Ιόνια Οδός».

Με την παράδοση αυτή, ο χρόνος του ταξιδιού από Φιλιππιάδα σε Ιωάννινα μειώνεται στο μισό και έτσι από περίπου 1 ώρα, οι οδηγοί θα χρειάζονται πλέον 20 με 30 λεπτά για να διανύσουν την απόσταση.


Επί της ουσίας, κινούμενος κάποιος προς τα Ιωάννινα, μέσω της παράκαμψης Άρτας, θα οδηγείται απευθείας στο νέο τμήμα, στο ύψος του οικισμού Καμπής.

Η διαδρομή έως την προσωρινή έξοδο (Πέρδικα) θα είναι περίπου 20 λεπτά.

Από εκεί θα οδηγείται, μέσω μιας παράκαμψης 500 μέτρων, στην υφιστάμενη Εθνική Οδό πριν από το Αβγό και σε απόσταση 15 χλμ. από την πόλη των Ιωαννίνων. Η ίδια διαδρομή ακολουθείται και από Ιωάννινα προς Άρτα.

Συνοπτικά, με την παράδοση του δρόμου Φιλιππιάδα – Ιωάννινα, τίθεται ουσιαστικά σε κυκλοφορία το 57% του οδικού άξονα της Ιόνιας Οδού.

Μαζί με το οδικό τμήμα Κεφαλόβρυσο – Αμφιλοχία, είναι σε κυκλοφορία τα 112 από τα 196 χιλιόμετρα, που είναι το συνολικό μήκος του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού.

Πλέον, η απόσταση από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα μειώνεται κατά μία ώρα και θα καλύπτεται από τους οδηγούς σε 2,5 ώρες, αντί 3,5 ωρών. 
Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου, η εν λόγω διαδρομή θα διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά.



ΠΗΓΗ. metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου