Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κατσικάκι
- 1 κιλό σταμναγκάθι (Chicorium
spinosum)
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- χυμό ενός λεμονιού
- 2 κουτ. αλάτι
- 1 κουτ. πιπέρι
- 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. κορνφλάουρ
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- ½ ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια ανοιχτή κατσαρόλα ζεματάμε 1 κιλό σταμναγκάθι για 15 λεπτά περίπου.
Το βγάζουμε, το περνάμε από κρύο νερό και το αφήνουμε.
Σε μία άλλη κατσαρόλα, βάζουμε μισό ποτήρι λάδι και τσιγαρίζουμε 1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες καλά να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε στο κρέας δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν κι αυτά μέχρι να καραμελώσουν
Αλατοπιπερώνουμε, καλύπτουμε με το ζωμό από το σταμναγκάθι το κρέας και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 1 ώρα.
Προσθέτουμε το σταμναγκάθι στο κρέας μαζί με λίγο μάραθο, ζωμό από 1 λεμόνι και τα αφήνουμε να δέσουν για 10 λεπτά.
Σε μία άλλη κατσαρόλα, βάζουμε μισό ποτήρι λάδι και τσιγαρίζουμε 1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες καλά να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε στο κρέας δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν κι αυτά μέχρι να καραμελώσουν
Αλατοπιπερώνουμε, καλύπτουμε με το ζωμό από το σταμναγκάθι το κρέας και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 1 ώρα.
Προσθέτουμε το σταμναγκάθι στο κρέας μαζί με λίγο μάραθο, ζωμό από 1 λεμόνι και τα αφήνουμε να δέσουν για 10 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. winesofcrete
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου