ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Αρνίσιο γεμιστό μπουτάκι


                   Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 
                     Αρνίσιο γεμιστό μπουτάκι








ΥΛΙΚΑ
  • 1 μπούτι από αρνί, 2 κιλά περίπου (χωρίς κόκκαλο)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη, ψημένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ή κίτρινη, ψημένη
  • 1 φλιτζάνι φέτα, κομμένη μπαστουνάκια
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, κομμένη μπαστουνάκια
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφετε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο πάνω κάτω. 
Απλώνετε ένα λαδόχαρτο και το βάζετε πάνω. Κάνετε σχισμές σε μερικά σημεία και βάζετε μέσα το σκόρδο κομμένο σε μικρότερα μακρόστενα κομμάτια, βουτηγμένα σε αλατοπίπερο. 
Αλείφετε την εσωτερική πλευρά με τη μουστάρδα και σκεπάζετε με τις ψητές πιπεριές. Αλατοπιπερώνετε.
Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και απλώνετε τα τυριά κατά μήκος. Με τη βοήθεια του λαδόχαρτου τυλίγετε το κρέας σε ρολό ώστε η γέμιση να κλειστεί καλά στο εσωτερικό του και του δίνετε σχήμα κυλινδρικό. 

Δένετε το ρολό με σπάγκο κουζίνας. Τυλίγετε το ρολό με αλουμινόχαρτο και το βάζετε μέσα σε ταψί.
Προσθέτετε στο ταψί λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Για να το σερβίρετε, το αφήνετε να μισοκρυώσει και το κόβετε σε ροδέλες με ηλεκτρικό μαχαίρι.

Συνοδεύετε με λεμονάτες πατατούλες ψημένες στο φούρνο.



                                                                                                            ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 





ΠΗΓΗ. protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου