ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ο Θεσσαλονικιός για τον οποίο μιλάνε εκατομμύρια μουσουλμάνοι

ΠΕΜΠΤΗ 28-11-2013
Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, σεμνός, με ευρωπαϊκό αέρα. 
Ο Θεσσαλονικιός Γιάννης Χατζόπουλος, σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και σε λίγους μήνες εκατομμύρια μουσουλμάνοι θα απολαμβάνουν τους καρπούς της ευφυΐας του.

Η καινοτομία και η έρευνα δεν γνωρίζουν σύνορα, ούτε κάνουν διακρίσεις. 
Έτσι λοιπόν, η ιδέα του Γιάννη Χατζόπουλου να δημιουργήσει μια κάρτα sim που θα διευκολύνει του πιστούς μουσουλμάνους να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα βρήκε τεράστια απήχηση στις ραγδαίως αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας και της Αφρικής.

Πως λειτουργεί 

imageghhhh 
Το πλεονέκτημα της ισλαμικής κάρτας sim του Έλληνα ηλεκτρολόγου μηχανικού είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει σε όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων, άσχετα αν το μοντέλο είναι παλιό ή καινουριο. το γεγονός αυτό εινοι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανεις ότι στην Ασία και την Αφρική η αγορά ενός smartphone απαιτεί τους μισθούς ενός έτους ή και παραπάνω, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι χρήστες να διαθέτουν συσκευές που κοστίζουν λίγα δολάρια και φυσικά δεν έχουν πρόσβαση σε δίκτυα 3G. 

«Ο χρήστης μπορεί με το κινητό του να βρίσκει τον προσανατολισμό προς τη Μέκκα, με ειδικούς ήχους να ειδοποιείται πέντε φορές την ημέρα για την καθημερινή προσευχή ενώ κατά τη διάρκεια της προσευχής ενεργοποιείται η φραγή εισερχομένων κλήσεων και το κινητό παραμένει αθόρυβο» λέει ο Γιάννης Χατζόπουλος. Ακομη, υπάρχει η δυνατότητα να αποσταλούν στον χρήστη στίχοι απο το Κορανι, ακόμη και να τους ακούσει "ζωντανά" απο κάποιον ιμάμη. 

image
Η ιδέα της ισλαμικής κάρτας κινητής τηλεφωνίας γεννήθηκε στη Βαρκελώνη, λέει ο Έλληνας ηλεκτρολόγος μηχανικός, όταν επισκέφθηκε το Διεθνές Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας. Τότε η εταιρεία LG παρουσίασε ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε ειδικές εφαρμογές για μουσουλμάνους και ο Γιάννης Χατζόπουλος είχε την ιδέα πως θα μπορούσε να κατασκευάσει και μια σχετική κάρτα SIM.
Οι χώρες με τους περισσότερους μουσουλμάνους βρίσκονται στην Ασία και την Αφρική. Σε αυτές τις χώρες η αγορά κινητών τηλεφώνων αναπτύσσεται ραγδαία. Τα μισά από τα συμβόλαια κινητών τηλεφώνων υπογράφονται στην Ασία. Η πλειονότητα των κινητών τηλεφώνων όμως δεν είναι μοντέρνα smartphones, αλλά φθηνά μοντέλα παλιότερης γενιάς.
Το επόμενο βήμα για τον φιλόδοξο Θεσσαλονικιό είναι να συνδέσει την ισλαμική κάρτα sim με το Facebook, ώστε να προσεγγίσει και νεαρούς μουσουλμάνους.


ΠΗΓΗ. parousiazw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου