ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - Στέκει με το ένα πόδι στο βουνό κι με το άλλο στη θάλασσα




Η Ναύπακτος είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς και ρομαντικούς προορισμούς της ενδοχώρας και η κοντινή της απόσταση από την Αθήνα, την κάνει φαβορί για αξέχαστες αποδράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και τις εκβολές του ποταμού Μόρνου και ανήκει διοικητικά στην Αιτωλοακαρνανία. 

Είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, με τις ειδυλλιακές ακρογιαλιές της και τα ήρεμα νερά του Κορινθιακού κόλπου να δημιουργούν ένα απόλυτα μαγευτικό τοπίο. 

Η μαγεία της Ναυπάκτου όμως δεν περιορίζεται μόνο στις ακτές της, αλλά και… προς τα πάνω στην ορεινή Ναυπακτία, ενώ το βενετσιάνικο κάστρο και το βενετσιάνικο λιμάνι της μαρτυρούν τη σπουδαία ιστορία της.

Άνετοι δρόμοι, μεγάλα και περήφανα πλατάνια, παραδοσιακές γωνιές και άνθρωποι όλων των ηλικιών να απολαμβάνουν τη βόλτα τους ανάμεσα σε κομψά, γραφικά, πλακόστρωτα στενά, καλοδιατηρημένα αρχοντικά και αρκετά καταστήματα είναι μερικές από τις εικόνες που θα αντικρίσει κανείς φτάνοντας στη Ναύπακτο.





Μην παραλείψετε μια βόλτα στο λιμάνι, για να θαυμάσετε τον πυργίσκο, τον παλιό ναυτικό φάρο και να δείτε το Φετιχιέ Τζαμί που κατασκευάστηκε το 1499. 

Μετά από τη βόλτα σας οδηγηθείτε στον πεζόδρομο του Στενοπάζαρου και αφεθείτε στις μυρωδιές και τα μεθυστικά αρώματα από τους γευστικούς πειρασμούς που θα βρείτε εκεί.





Σειρά έχει η ανάβαση στο κάστρο. 
Φορτίστε φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα, γιατί κανείς δε μπορεί να αντισταθεί στην υπέροχη θέα σε ολόκληρη την πόλη, το λιμάνι και τον Κορινθιακό κόλπο από ψηλά. 
Στον ορίζοντα δεσπόζει και η περίφημη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.






ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου