Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΝΕΡΑΣ
ΤΣΙΖΚΕΙΚ
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση:
- 250 γρ. μπισκότα Digestive ή μιράντα
- 125 γρ. βούτυρο λιωμμένο
Για την κρέμα:
- 600 γρ. κρέμα τυρί
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Για την επικάλυψη:
- Μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την βάση
Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο.
Τοποθετούμε 1 δαχτυλίδι διαμ. 20 εκ. και ύψους 4 εκ.
Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη όχι για πολύ και προσθέτουμε τη κρέμα.
Γεμίζουμε το δαχτυλίδι , ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα.
Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια του τσιζκεικ μας με την μαρμελάδα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου