Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΣΠΕΤΖΟΦΑΙ
ΥΛΙΚA
- 250 γρ. κρεμμύδι σε φέτες
- 3 πιπεριές
- 1 σκόρδο
- 4 λουκάνικα
- άσπρο κρασί
- 500 γρ. φρέσκιες ντομάτες
- ρίγανη
- αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και τα λουκάνικα κομμένα και ελαφρά τηγανισμένα.
Σβήνουμε με άσπρο κρασί και σκεπάζουμε το σκεύος.
Προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες,την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε το φαγητό μέχρι να πεί την σάλτσα του.
Σημείωση : Η αυθεντική συνταγή του Πηλιορείτικου Σπετζοφάι επιβάλει μαζί με την ντομάτα και το λουκάνικο να τηγανίζουμε και πιπεριές και μάλιστα καυτερή,
Πολλές φορές οι γιαγιάδες μας πρόσθεταν μερικά κομάτια τηγανισμένης μελιτζάνας για πρόσθετη γλύκα! μαζί με ελάχιστη ζάχαρη! Και για να είναι ελαφρύ όχι σκόρδο!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου