ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Tρισδιάστατη περιήγηση σε….. δεξαμενόπλοιο (ΒINTEO)











Η προσομοίωση ως εργαλείο εκπαίδευσης και επιμόρφωσης κερδίζει συνεχώς έδαφος στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ιδιαίτερα για πολλούς νέους σπουδαστές των Ακαδημιών, η παρακολούθηση τρισδιάστατων και μη βίντεο από τους χώρους του πλοίου και την καθημερινότητα εν πλω, μπορεί να μετατραπεί μια βιωματική εμπειρία, χρήσιμη για την ασφάλειά τους κατά την πρώτη επαφή τους με το πλοίο.

Με τη χρήση της τεχνολογίας VR (Virtual Reality), o χρήστης με τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί, μεταξύ άλλων, να περιηγηθεί σε ένα δεξαμενόπλοιο, να ανέβει στη γέφυρα του πλοίου, αλλά και να κατέβει στο μηχανοστάσιο και στη δεξαμενή θαλασσίου έρματος. 

Εκεί, θα αλληλεπιδράσει με αντικείμενα, θα δει από κοντά σημεία και περιοχές του πλοίου και θα έρθει αντιμέτωπος με καταστάσεις και προκλήσεις, τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο. 

 Η προσομοίωση μπορεί να παρέχει αυθεντικά και σχετιζόμενα με την πραγματικότητα σενάρια και να δημιουργήσει καταστάσεις πραγματικής πίεσης, ώστε να προκαλέσει τα συναισθήματα των χρηστών και να τους οδηγήσει στο να ενεργήσουν κατάλληλα.

Το παρακάτω βίντεο δημιουργήθηκε από την εταιρεία SQLearn στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την εκπαιδευτική πρωτοβουλία Isalos.net, προκειμένου να δώσει στους νέους σπουδαστές ΑΕΝ, αλλά και στους μαθητές που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στα θαλασσινά επαγγέλματα, μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα κυριότερα μέρη ενός πλοίου.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί δεύτερο κατά σειρά, εκπαιδευτικό 3D βίντεο, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Isalos.net και της SQLearn. 

Το πρώτο, το οποίο δίνει στους θεατές μια μικρή γεύση από την πρώτη μέρα ενός νέου, δόκιμου αξιωματικού του Ε.Ν. σε ένα tanker .

1° ΒΙΝΤΕΟ




2° BINTEO.



ΠΗΓΗ. isalos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου