Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Mελιτζανοσαλάτα με ταχίνι
ΥΛΙΚΑ (6 ΑΤΟΜΑ)
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 4 κουταλιές ταχίνι
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 4 κουταλιές (περίπου) χυμό λεμονιού
- 1 πρέζα κύμινο σε σκόνη
- αλάτι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου.
Τρυπάτε με πιρούνι τις
μελιτζάνες σε μπόλικα σημεία και τις βάζετε πάνω σε σχάρα κάτω από το
γκριλ (12-15 εκ. από την εστία της φωτιάς) και τις ψήνετε γυρίζοντάς τις
συχνά, μέχρι να καψαλιστούν και να αρχίσουν να μαλακώνουν για 15
περίπου λεπτά.
Ύστερα, τις ξεφλουδίζετε και τις βάζετε σε ένα μπολ.
Αν χρειάζεται, προσθέτετε ακόμα λίγο ταχίνι και/ή λεμόνι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου