ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Τσίπρας - Ιστορικό βήμα η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ το μήνα

 Αύξηση 10% στον κατώτατο μισθό και κατάργηση του υποκατώτατου μισθού που ισχύει για τους νέους εργαζόμενους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο. 





Με την απόφαση του πρωθυπουργού ο κατώτατος μισθός φτάνει τα 650 ευρώ (από τα 586 ευρώ που είναι σήμερα). 

«Σας καλώ σήμερα, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια μειώσεων μισθών  να προβούμε σε ένα ακόμη ιστορικής σημασίας βήμα. Να εγκρίνει το υπουργικό μας συμβούλιο την πρόταση για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αναδιαμόρφωση του κατώτατου στα 650 ευρώ. 

Πράγμα που σημαίνει ότι όσοι νέοι εργαζόμενοι παίρνουν τον υποκατώτατο μισθό 510 ευρώ και όσοι παίρνουν τον κατώτατο των 586, από τον επόμενο μήνα θα λαμβάνουν μισθό 650 ευρώ» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. 

Όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, 600.000 εργαζόμενοι επηρεάζονται ευθέως από την αύξηση του κατώτατου μισθού και 280.000 επηρεάζονται εμμέσως από την αύξηση επιδομάτων, που είναι συνδεδεμένα με τον κατώτατο μισθό.

Στήριξη στην μισθωτή εργασία

 «Νομίζω ότι αυτή η κίνηση είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας. 

Για όλους εκείνους και εκείνες που την περίοδο της κρίσης είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται, είδαν τους μισθούς τους να περικόπτονται σε ένα βράδυ κατά 22% και 32%, για όλους όσοι πέρασαν στο βάναυσο καθεστώς του υποκατώτατου μισθού» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε τον υποκατώτατο μισθό ως «κατάπτυστο θεσμό που δημιουργούσε εργαζομένους δύο ταχυτήτων, χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα στη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας».

ΠΗΓΗ. huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου