ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ - Η συμφωνία κρίκος στην αλυσίδα των επικίνδυνων σχεδιασμών των ιμπεριαλιστών


 











Η συμφωνία είναι κρίκος των επικίνδυνων σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή και γι' αυτό «την ήθελε, τη στήριξε και την επέβαλε με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, όλη η αφρόκρεμα των πιο δολοφονικών, επιθετικών, πολεμοκάπηλων χωρών και οργανισμών, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν σπείρει και τον εθνικισμό και το θάνατο στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή» επισήμανε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ.

Τα ιμπεριαλιστικά αυτά σχέδια, ανέφερε, είναι η ουσία της συμφωνίας και τα προσυπογράφουν, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι, όσο και αν προσπαθούν μέσα από τους καβγάδες τους να κρύψουν από το λαό τόσο τον κοινό τους παρονομαστή όσο και τη μεγάλη εικόνα, που αφορά την επιδίωξη να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, για να αποδυναμωθεί η επιρροή της Ρωσίας και άλλων χωρών στην περιοχή.

Οπως είπε ο βουλευτής του Κόμματος, το γεγονός αυτό προκύπτει από την ίδια τη συμφωνία και το άρθρο 2, που περιγράφει με ακρίβεια τη διαδικασία ένταξης της γειτονικής χώρας αρχικά στο ΝΑΤΟ και έπειτα στην ΕΕ. Ανέφερε πως δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ διότι δεν μπορούν οι εμπρηστές των Βαλκανίων να είναι ταυτόχρονα και πυροσβέστες. 

«Δεν είναι εγγυητές της ειρήνης, της σταθερότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας» οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, σημείωσε και έφερε τα παραδείγματα της Τουρκίας, που ως μέλος του ΝΑΤΟ «γκριζάρει» το Αιγαίο, και της Αλβανίας, που επίσης ως μέλος του ΝΑΤΟ επιδιώκει τη «Μεγάλη Αλβανία», διότι αυτές είναι οι επιδιώξεις των αστικών τάξεων αυτών των χωρών.

Χαρακτήρισε παράλληλα μύθο τα περί σταθερότητας με τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ μύθο χαρακτήρισε και τον ισχυρισμό ότι αν ένας λαός θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ είναι δικαίωμά του, σημειώνοντας ότι στο δημοψήφισμα που έγινε στην ΠΓΔΜ το 70% είπε «όχι» στην ένταξη στο ΝΑΤΟ. 

Πρόσθεσε ότι ακόμα και στην περίπτωση που ένας λαός κάνει μια λαθεμένη επιλογή δεν πρέπει η κυβέρνηση μιας άλλης χώρας να πρωτοστατεί για να μπει μια ώρα νωρίτερα στη φυλακή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Επισήμανε ότι επειδή ακριβώς η συμφωνία είναι αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής «γι' αυτόν τον λόγο ακριβώς και στο κείμενο της συμφωνίας παραμένουν τα σπέρματα του αλυτρωτισμού περί μακεδονικού λαού, πολίτη, γλώσσας και ούτω καθεξής», με στόχο «να συντηρείται ο αλυτρωτισμός, ο εθνικισμός και στη μία χώρα και στην άλλη, για να διαιρούνται οι λαοί και να περνούν τα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών».

Αναφερόμενος στα περί «μακεδονικής» γλώσσας και ιθαγένειας αναρωτήθηκε γιατί εφόσον η χώρα θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία δεν λέγεται βορειομακεδονική τόσο η γλώσσα όσο και η ιθαγένεια.

Οσο για τις αναφορές της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται για σπέρματα αλυτρωτισμού, αλλά για «ατομικό αυτοπροσδιορισμό», ο Γ. Γκιόκας σημείωσε ότι όταν αυτά μπαίνουν «σε διεθνή κείμενα, σε διεθνείς συμβάσεις, τότε δεν μιλάμε για ατομικό αυτοπροσδιορισμό, μιλάμε για συλλογικό αυτοπροσδιορισμό», ο οποίος «χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για να ανακύψουν είτε υπαρκτά είτε ανύπαρκτα μειονοτικά ζητήματα, να αλλάξουν σύνορα και μάλιστα με το αίμα των λαών», θυμίζοντας ότι με βάση το επιχείρημα περί αυτοπροσδιορισμού έγινε η απόσχιση του Κοσσόβου από τη Σερβία.

Η κυβέρνηση «αφοσιωμένος εταίρος» των ΗΠΑ για λογαριασμό του κεφαλαίου
 
Απέναντι στους φαιδρούς ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι «είναι αντιιμπεριαλιστική η συμφωνία» επειδή προκαλεί ...φιλειρηνική ρωγμή στον ιμπεριαλισμό, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, αντί άλλης απάντησης, διάβασε τα όσα λέει η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες, όπου η κυβέρνηση παίρνει τα εύσημα των ιμπεριαλιστών ως «αφοσιωμένος εταίρος», για «την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας», την επέκταση των αμερικανικών βάσεων κ.ά. 
«Αυτά τα εύσημα από τους Αμερικάνους τα παίρνετε επειδή κάνετε ρωγμή στην ιμπεριαλιστική τους πολιτική;», σχολίασε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση ανέλαβε το ρόλο του «αφοσιωμένου εταίρου» των ΗΠΑ γιατί «αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου που προσδοκούν να πάρουν μερίδιο από τη μοιρασιά των ανταγωνισμών για τους αγωγούς και τις πρώτες ύλες στις αγορές και να κερδίσουν, φυσικά, κι από τις επενδύσεις που γίνονται και προβλέπονται στο άρθρο 14 της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες», και όχι βέβαια επειδή, «όπως λέει η ΝΔ, υπάρχει καμία εθνική υποχώρηση ή συμβιβασμός».

Παρουσιάζοντας ένα προς ένα τα στοιχεία για το τι έλεγε διαχρονικά το ΚΚΕ για το ζήτημα, ο Γ. Γκιόκας τόνισε ότι το ΚΚΕ «λέει ό,τι λέει εδώ και 25 χρόνια», από τότε που ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο τότε «Συνασπισμός» συμμετείχαν μαζί στα συλλαλητήρια του 1992.

«Το ΚΚΕ, σε αντίθεση με όλους όσοι είτε τότε είτε σήμερα επικεντρώνουν στο όνομα, σταθερά προβάλλει την ανάγκη να μπουν εμπόδια στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, να απαλειφθούν οι αλυτρωτισμοί, να αντιμετωπιστεί ο εθνικισμός της κάθε πλευράς, που αξιοποιείται για αλλαγές συνόρων, αιματοχυσίες και για να διαιρούνται οι λαοί», επισήμανε και υπογράμμισε: 

«Εμείς είμαστε με τους λαούς και τη δυνατότητα που έχουν, με τη φιλία, την αλληλεγγύη τους, την κοινή τους πάλη να αντιπαλέψουν και τα πολεμοκάπηλα σχέδια αυτών των οργανισμών, να αποδεσμευτούν από αυτούς τους οργανισμούς και να γίνουν οι ίδιοι κυρίαρχοι των εξελίξεων, των ζωών τους, με τη δική τους εξουσία. 
Και η Ιστορία έχει δείξει ότι οι λαοί όταν έχουν οι ίδιοι την εξουσία μπορούν τέτοιες διαφορές να τις λύνουν προς όφελός τους».


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου