Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Ποτε ανακαλύφθηκε η τηλεόραση ; και Ποιος την εφεύρε ;;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-5-2017Η τηλεόραση δεν εφευρέθηκε από έναν άνθρωπο. Η σειρά των γεγονότων τα οποία οδήγησαν στην τηλεόραση άρχισαν το 1817. 


Τότε ο Σουηδός χημικός Jons Berzelious ανακάλυψε το χημικό στοιχείο “σελήνιο”. Αργότερα ανακαλύφθηκε ότι το ποσό του ρεύματος που μετέφερε το σελήνιο εξαρτάται από το ποσό φωτός το οποίο έλουζε αυτό. Η ιδιότητα αυτή ονομάζεται “φωτοηλεκτρισμός”.
 Η ανακάλυψη το 1873 των φωτοηλεκτρικών ιδιοτήτων του σεληνίου επέτρεψε να διαμορφωθεί η ιδέα της λήψης και μετά η διαβίβαση κινουμένων εικόνων με ηλεκτρικά σήματα. Το 1875 ένας εφευρέτης των ΗΠΑ κατασκεύασε το πρώτο σύστημα τηλεόρασης χρησιμοποιώντας φωτοηλεκτρικά κύτταρα.

Το 1884 o Paul Nipkow εφεύρε το “δίσκο εξερευνήσεων”. Το 1923 έγινε η πρώτη πραγματική μετάδοση εικόνων μέσο συρμάτων. 


Το 1926 ο Μπράιντ πραγματοποίησε επίδειξη μετάδοσης μέσο φωνητικού τροχού. Κατά το 1945 στις συσκευές τηλεοράσεων των Zuorkin και Farnsworth οι λυχνίες αντικαταστήθηκαν από τις λυχνίες τηλεοράσεως “ορθικόν”.

Σήμερα στις σύγχρονες συσκευές τηλεοράσεως χρησιμοποιείται μια λυχνία τηλεοράσεως γνωστή ως “κινηματοσκόπιο”. Μετά από τις προσπάθειες πολλών ανθρώπων για την μετάδοση της εικόνας, τελικά το 1945 καταφέρνουμε να δούμε την εικόνα.

Η λειτουργική αρχή της έγχρωμης τηλεόρασης, η ανάλυση της εικόνας σε τρία βασικά χρώματα, χρονολογείται το 1929. 


Τελειοποιήθηκε στις ΗΠΑ το 1953. Στην Ευρώπη αναπτύσσεται μετά το 1962ΠΗΓΗ. fanaripress