Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΚΟΡΜΟΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ
- 1 παντεσπάνι για ρολό
Για το σιρόπιασμα για το παντεσπάνι
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- λίγο ποτό της αρεσκείας μας
Για τη γέμιση
- 400 γραμ. μαρμελάδα φράουλα
- ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι για ρολό σύμφωνα με τις οδηγίες που βλέπετε εδώ: ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι και προσθέτουμε στο τέλος το ποτό.
Συναρμολόγηση
Απλώνουμε το παντεσπάνι σε ένα καθαρό τραπέζι ή μάρμαρο.
Βουτάμε ένα πινέλο στο σιρόπι και αλείφουμε ελαφρά το παντεσπάνι.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα με σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια του παντεσπανιού.
Το τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με λίγη ακόμη ζάχαρη άχνη.
Διατηρούμε εκτός ψυγείου για πολλές μέρες, τυλιγμένο σε σελοφάν.
Για να γίνει ακόμη πιο εύγευστο το γλυκό μπορούμε να φτιάξουμε το παντεσπάνι αντικαθιστώντας τη μισή ποσότητα απο το αλεύρι με ισάριθμη ποσότητα αμυγδαλόψιχας, την οποία θα αλέσουμε σε σκόνη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ: tetradiosyntagon.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου