ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Συνταξιούχοι- Ένας στους δύο ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας

ΠΕΜΠΤΗ 29-9-2016





Σε δεινή θέση βρίσκονται οι συνταξιούχοι, οι οποίοι καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με «ψαλίδια», μειώσεις, αλλά και… άγνωστες παρακρατήσεις στις συντάξεις τους. 




Έξι στους δέκα μάλιστα παίρνουν σύνταξη που δεν ξεπερνά τα 700 ευρώ! Και να σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι συνταξιούχοι στη χώρα μας, δεν συντηρούν μόνο ένα σπίτι, αλλά πολύ περισσότερα, αφού πάνω από το μισό μέρος των αποδοχών τους πηγαίνει σε παιδιά και εγγόνια!

 Αυτοί οι άνθρωποι καλούνται να πληρώνουν φόρους, ΕΝΦΙΑ και ένα σωρό λογαριασμούς.  
Σύμφωνα μάλιστα με μελέτη του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, 1 στους 2 συνταξιούχους βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας! 

Συγκεκριμένα το 44,8% παίρνει μηνιαία σύνταξη κάτω από 665 ευρώ! Και το 52% των λαϊκών νοικοκυριών στην Ελλάδα, λόγω της υψηλής ανεργίας και της φτώχειας, ζουν από τις συντάξεις των ηλικιωμένων μελών τους.

Από 20% έως και άνω του 50% μειώθηκαν οι συντάξεις των ήδη συνταξιούχων, μέσα από 13 συνεχείς ειδικές ή άλλες πρόσθετες περικοπές που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια, σε σημείο που πλέον οι συντάξεις να αποτελούν φιλοδωρήματα. 
  
«Το ανελέητο κυνηγητό των συνταξιούχων συνεχίζεται. Η κυβέρνηση μας φτωχοποιεί. Και δυστυχώς θα υπάρξει και συνέχεια, ο αυτόματος κόφτης έρχεται. 

Κάθε χρόνο λόγω των περικοπών όλο και μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων θα πλησιάζει το όριο της φτώχειας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, Νίκος Χατζόπουλος



ΠΗΓΗ. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου