ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Vinyl is Back στο «Μουσείο Αυτοκινήτου» 8, 9, 10 Απριλίου 2016

ΔΕΥΤΕΡΑ 4-4-2016








Τα βινύλια παίρνουν θέση δίπλα στα κλασσικά μοντέλα αυτοκινήτου και πατούν γκάζι στις 33 και 45 στροφές!

Το Vinyl is Back, η κορυφαία εκδήλωση για το βινύλιο, απλώνεται στην πόλη και υπόσχεται πολλές συγκινήσεις και εκπλήξεις στο νέο χώρο διεξαγωγής του, στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου» (Hellenic Motor Museum) το τριήμερο: Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου 2016, με θέα την Αθήνα από τον 4ο όροφο!

Η αναγέννηση του βινυλίου είναι πια γεγονός! Οι δίσκοι βινυλίου είναι πάλι της μόδας και οι νέοι μπαίνουν σε λίστα αναμονής για να τους αγοράσουν γιατί έχουν καλύτερο ήχο και αισθητική. Το Vinyl is Back συνέβαλε τα μέγιστα στην επιστροφή αυτή του βινυλίου στην Ελλάδα.

Το Vinyl is Back, από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του, έθεσε ως στόχο να μην παραμείνει απλώς ένα από τα (πολλά) παζάρια δίσκων που διεξάγονται κατά καιρούς, αλλά να εξελιχθεί σε ένα Vinyl Festival, μια πραγματική γιορτή για την μουσική και το βινύλιο.

Παράλληλα, επέλεξε να αντιμετωπίσει το βινύλιο, όχι ως ένα vintage, «ρετρό» προϊόν για μερικούς παθιασμένους συλλέκτες, αλλά να το συστήσει ως ένα ιδιαίτερο format ακρόασης μουσικής, σε όλες τις ηλικίες- ΚΑΙ στη νέα γενιά. Άλλωστε μόνο έτσι, θα μπορούσε να δικαιολογήσει τον τίτλο του (Vinyl is Back), συμβάλλοντας στην ολική επαναφορά του βινυλίου.

Σήμερα, μετά από έξι απόλυτα επιτυχημένες διοργανώσεις (5 στην Τεχνόπολη και 1 στο Cine Κεραμεικός), το Vinyl is Back μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένο και περήφανο γιατί – με μια σειρά από στρατηγικές αποφάσεις και επιλογές – έχει ανταποκριθεί στους στόχους του, δημιουργώντας την κορυφαία εκδήλωση για το βινύλιο πανελλαδικά, συγκεντρώνοντας συστηματικά όλους τους λάτρεις του, αλλά και δημιουργώντας νέο κοινό!

Το Vinyl is Back κρατά ζωντανό το βινύλιο και το σερβίρει ζεστό στο πικ-απ μας! Ένα πραγματικό show με μεγάλο πρωταγωνιστή το βινύλιο που αντέχει στο χρόνο, αναπτύσσεται παράλληλα με τη διαχρονικότητα του βινυλίου.

Αφιέρωμα 90ς

Νοσταλγείτε την τελευταία εποχή πριν μπουν τα κινητά και το internet στη ζωή μας, αλλά και τα εφηβικά σας rave πάρτυ; Το Vinyl is Back σας τα θυμίζει καθώς τα θρυλικά πια 90ς θα είναι η κεντρική θεματική ενότητα, διανθισμένη με εικόνα και ήχο στις διάφορες Παράλληλες Εκδηλώσεις και ό,τι προκύψει μέσα από τις πρωτοβουλίες και προτάσεις των ανήσυχων βινυλιομανών!

Αφιέρωμα στον David Bowie

O «Λευκός Δούκας» ζωντανεύει μέσω των ήχων αλλά και της εικόνας σε ένα μοναδικό αφιέρωμα με σπάνιο υλικό που θα παρουσιάσουν οι φανατικοί θαυμαστές του τελευταίου μεγάλου σταρ που άλλαξε τον μουσικό χάρτη με τις επινοήσεις του.

Ποιοι συμμετέχουν στο «Vinyl is back»
  • Καταστήματα πώλησης δίσκων
  • Ιδιώτες/ Συλλέκτες δίσκων
  • Δισκογραφικές εταιρείες που παράγουν δουλειές καλλιτεχνών και σε δίσκους βινυλίου
  • Μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές κοκ)
  • Αξεσουάρ για βινύλια
  • Είδη αποθήκευσης δίσκων βινυλίου
  • Αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ
  • Έπιπλα/Βάσεις για ηχοσυστήματα
  • Μουσικές Αφίσες,
  • Μουσικά T-shirts & Μπλούζες
  • Μουσικά Βιβλία
  • Handmade Express Bazaar

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :
Χώρος : Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου : Γ΄ Σεπτεμβρίου 74-78 & Ιουλιανού 33-35 (4ος όροφος), Πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ – Στάση «Βικτώρια» & Μετρό «Ομόνοια»

Είσοδος : 3 ευρώ (με το εκπτωτικό εισιτήριό σας έχετε δωρεάν πρόσβαση και στο Μουσείο Αυτ/των, 5ος όροφος).

Διάθεση εισιτηρίων : Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτων (την ίδια μέρα ή από πριν).

Ώρες λειτουργίας :
Παρασκευή 8 Απριλίου : 5 μ.μ. – 9 μ.μ.
Σάββατο 9 Απριλίου : 11 π.μ. – 9 μ.μ.
Κυριακή 10 Απριλίου : 11 π.μ. – 9 μ.μ.


Πάρκινγκ : διαθέσιμο (5 ευρώ ημερησίως)

 



Πληροφορίες για το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε από την Οικογένεια Χαραγκιώνη το 1977 με σκοπό τη διάδοση της αυτοκίνησης στην Ελλάδα. 

Η συλλογή, που ξεπερνάει σήμερα τα 300 αυτοκίνητα τα οποία χρονολογούνται , είναι εναλλασσόμενη και περιλαμβάνει μοντέλα οίκων παγκόσμιας σήμερα αναγνώρισης αλλά και οίκων που δεν δραστηριοποιούνται πλέον.

Μεταξύ άλλων, στο Μουσείο εκτίθεται η Chrysler Ιmperial κατασκευής 1959 που ανήκε στον Ρόμπερτ Πλαντ, μέλος του φημισμένου βρετανικού ροκ συγκροτήματος Led Ζeppelin, η Lancia Αurelia κατασκευής 1953, προσωπικό αυτοκίνητο του Lorenzo Βandini (διάσημου οδηγού της Formula 1), η Rolls Royce του Sir Laurence Olivier καθώς και αυτοκίνητα που ανήκαν σε δούκες π.χ η Αston Martin Lagonda που ανήκε στο Δούκα του Westminster, βαρόνους και μέλη της Βουλής των Λόρδων.

Επίσης, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου παρουσιάζει σε μόνιμη πλέον βάση την έκθεση MADE BY HELLAS, μία  έκθεση είναι αφιερωµένη στην ελληνική δηµιουργικότητα στον τοµέα της αυτοκίνησης με περισσότερα από 50 εκθέµατα σχεδιασµένα, κατασκευασµένα ή συναρµολογηµένα από Έλληνες, καθώς και τις καινοτόµες προσπάθειες που γίνονται στον τοµέα αυτό σήµερα από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα, σχολεία αλλά και ιδιώτες.

Στις λειτουργίες του μουσείου περιλαμβάνεται εκτός της ξενάγησης και το πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και προσομοιωτής F1 για τους μικρούς και μεγάλους επίδοξους οδηγούς αγώνων.


Στους χώρους του μουσείου περιλαμβάνεται ένα αμφιθέατρο 200 θέσεων, το οποίο λειτουργεί ως χώρος συνεδρίων, παρουσιάσεων και εκπαίδευσης προσελκύοντας μεγάλο αριθμό εταιρειών και οργανισμών ενώ οι κύριοι χώροι του μπορούν να φιλοξενήσουν κάθε είδους εκδήλωση, εταιρική ή κοινωνική.

Στο Μουσείο λειτουργεί πωλητήριο και το κοινό όλων των ηλικιών  έχει τη δυνατότητα μέσα από τα προϊόντα του Μουσείου, να «γευθεί» μέρος της ιστορίας του αυτοκινήτου στον Ελλαδικό, και όχι μόνο, χώρο.

Το Μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 – 14:00, Σάββατο & Κυριακή 11:00 – 18:00. 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου στην παρακάτω διεύθυνση: www.hellenicmotormuseum.gr




ΠΗΓΗ. vinylisback.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου