ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «HILTON» - «Δεν κάνουμε πίσω, διεκδικούμε τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας»

 

 

Σε κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Hilton», όπως αποφάσισαν χτες μέσα από Γενική Συνέλευση και στάση εργασίας που πραγματοποίησαν, παράλληλα με συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο. Στο πλευρό τους βρέθηκαν το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, επιχειρησιακά σωματεία και εργαζόμενοι του κλάδου, αντιπροσωπείες της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σωματείων και φορέων.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία, «Ιονική Ξενοδοχειακή», έχει ανακοινώσει επίσημα ότι στις 31 Γενάρη θα διακοπεί η λειτουργία του ξενοδοχείου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες εκτεταμένης ανακαίνισης. 

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών και την επαναλειτουργία της μονάδας στα τέλη του 2024. Στο μεταξύ, η εταιρεία δεν έχει καμία πρόθεση να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και το εισόδημα των 350 εργαζομένων, καλώντας τους να επιλέξουν τον δρόμο της «εθελούσιας αποχώρησης».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης η διαπραγματευτική ομάδα που έχουν ορίσει οι εργαζόμενοι επέδωσε στην εταιρεία τα αιτήματά τους, ζητώντας να οριστεί συνάντηση.

Την Παρασκευή 21 Γενάρη οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν με νέα στάση εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.). Στη 1 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση των εργαζομένων όλου του κλάδου στο υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή και των εργαζομένων στο «Hilton».

«Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας»

Στο βήμα της συγκέντρωσης βρέθηκαν τα μέλη του επιχειρησιακού σωματείου στο «Hilton», εργαζόμενοι που έχουν περάσει τη μισή τους ζωή δουλεύοντας στο ξενοδοχείο, που είδαν τον κόπο τους να γίνεται χρυσάφι για την εργοδοσία και τώρα πετιούνται στην ανεργία.«Δεν θα κάνουμε πίσω, αυτό είναι το μήνυμα σήμερα», ξεκαθάρισαν όσοι πήραν τον λόγο. Κάλεσαν όλους τους συναδέλφους τους να προετοιμαστούν για σκληρό αγώνα, να δώσουν τη μάχη για το δικαίωμά τους στη δουλειά, όπως οφείλουν στους ίδιους και στα παιδιά τους.

«Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας», διαβεβαίωσαν εκπρόσωποι επιχειρησιακών σωματείων, ενώ κατήγγειλαν τα σχέδια της εργοδοσίας να απαλλαγεί από το σύνολο του προσωπικού και τα δικαιώματά του. Χαιρετισμούς απηύθυναν τα σωματεία σε «S.G. Lycabetus», «Intercontinental», «Zafolia», «Athens Plaza», «Μεγάλη Βρετανία», «Royal Olympic», «Athens Marriott», καζίνο Πάρνηθας, στην επισιτιστική επιχείρηση «Select SP» Αττικής, καθώς και η ΔΑΣ στο «Caravel».

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας κατήγγειλε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ανάμεσα στο προσωπικό που οδηγείται στην ανεργία περιλαμβάνονται μητέρες μικρών παιδιών και μονογονεϊκές οικογένειες.

Την αλληλεγγύη του εξέφρασε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, υπογραμμίζοντας ότι οι οικοδόμοι που θα κληθούν να δουλέψουν με χαμηλά μεροκάματα και άθλιους όρους στην ανακατασκευή του ξενοδοχείου δεν μπορούν παρά να βρίσκονται στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Από το βήμα της συγκέντρωσης μεταφέρθηκε επίσης η αλληλεγγύη της κλαδικής οργάνωσης της ΠΣΟ στα Ξενοδοχεία και τον Τουρισμό.

Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Νίκος Παπαγεωργίου υπενθύμισε τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν από το ΠΑΜΕ το 2003 στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ενάντια στις απολύσεις και τις «ευέλικτες» μορφές εργασίας. «Οι λόγοι για την επίθεση της εργοδοσίας και τότε και σήμερα είναι ίδιοι», τόνισε και πρόσθεσε ότι μόνιμος στόχος της είναι η ένταση της εκμετάλλευσης.

Την επίθεση που δέχονται συνολικά οι εργαζόμενοι του κλάδου κατήγγειλε ο πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου, Γιώργος Στεφανάκης. Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Παρασκευής, προκειμένου να συνδυαστεί ο αγώνας των εργαζομένων στο «Hilton» με τον αγώνα όλων των συναδέλφων τους που αντιμετωπίζουν απολύσεις, μειώσεις μισθών μέσω του προγράμματος «Συν-Εργασία», αναστολή συμβάσεων, δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας από την πανδημία. Αύριο το απόγευμα το Συνδικάτο καλεί στην ανοιχτή συνεδρίαση της διοίκησής του για την προετοιμασία της κινητοποίησης.

Στο πλευρό των εργαζομένων το ΚΚΕ

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Μιλώντας στους εργαζόμενους απαίτησε διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος, όπως και επιστροφή των εργαζομένων στα πόστα τους μετά την ανακαίνιση χωρίς καμία βλαπτική μεταβολή.  

«Πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας, να εκφραστεί η ταξική αλληλεγγύη απέναντι στο αντεργατικό εχθρικό κράτος, που με τα χρήματα τα δικά σας επιδοτεί την επένδυση την οποία θα κάνουν οι εργοδότες, και να διεκδικήσετε το σύνολο των δικαιωμάτων σας», σημείωσε. Στην κατεύθυνση αυτή, τόνισε την ανάγκη οι αγώνες των εργαζομένων «να σημάνουν την ώρα της λαϊκής αντεπίθεσης», της πάλης για «μια συνολικότερη ανατροπή» και «ένα κράτος που στο επίκεντρο θα έχει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και την ικανοποίησή τους».

 

ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου