ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Ακρωνύμια της Φωτογραφίας στα αγγλικά A-C (Ε΄ΜΕΡΟΣ)

 

 

A or Av Aperture priority or Aperture value. Προτεραιότητα διαφράγματος – Αξία Διαφράγματος. Ρύθμιση έκθεσης στην φωτογραφική μηχανή στην οποία ο φωτογράφος ρυθμίζει την ευαισθησία και το διάφραγμα και η φωτογραφική μηχανή τοποθετεί άμεσα την ταχύτητα του φωτοφράχτη.

AE Automatic exposure. Αυτόματη Έκθεση.  Συνδυασμός Υλικών και λογισμικού που δίνει την δυνατότητα στις φωτογραφικές μηχανές να δημιουργήσουν αυτόματα ένα συνδυασμό παραγόντων της έκθεσης που να οδηγεί στην δημιουργία μας σωστά φωτισμένης φωτογραφίας.

AE-L or AEL Automatic exposure lock. Κλείδωμα Αυτόματης Έκθεσης. Δυνατότητα της φωτογραφικής μηχανής να μπορούμε κλειδώσουμε τις ρυθμίσεις μιας αυτόματης έκθεσης.

AF Autofocus. Αυτόματη Εστίαση. Η δυνατότητα των σύγχρονων μηχανών να εστιάζουν τους φωτογραφικούς φακούς αυτόματα.

AF-L or AFL Autofocus lock. Κλείδωμα Αυτόματης Εστίασης. Ρύθμιση στην φωτογραφική μηχανή που κλειδώνει την εστίαση.

APS-C Advanced Photo System – Classic . Με αυτά τα αρχικά χαρακτηρίζονται από τους κατασκευαστές ψηφιακοί αισθητήρες που το μέγεθός τους πλησιάζει το μέγεθος του κλασικού APS  φιλμ 25.1 × 16.7 mm. Παρόλο που σε διάφορες μηχανές θα βρούμε μεγάλες διαφορές από 20.7 × 13.8 mm μέχρι 28.7 × 19.1 mm. Γενικά είναι οι λεγόμενοι Crop αισθητήρες σε αντίθεση με τους full frame.

AWB Automatic white balance. Αυτόματη Ισορροπία Λευκού. Ρύθμιση στις φωτογραφικές μηχανές που τους επιτρέπει να ρυθμίζουν αυτόματα την ισορροπία λευκού σε kelvin.

CA Chromatic aberration. Χρωματική Εκτροπή. Σφάλμα των φωτογραφικών φακών, όταν αποτυγχάνουν να εστιάσουν στο ίδιο σημείο όλα τα χρώματα.

CCD Charge-coupled device. Τεχνολογία δημιουργίας ψηφιακών αισθητήρων για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

CIF Catch in focus. Πιασμένο σε εστίαση. Η δυνατότητα που παρέχουν μερικές φωτογραφικές μηχανές να τραβάνε αυτόματα ένα αντικείμενο/θέμα τη στιγμή που είναι εστιασμένο μέσα στο σκόπευτρο με φακούς χειροκίνητης εστιάσης ή με τον φακό τοποθετημένο στο M αντί στο AF. Μερικές φορές ονομάζεται και Focus Trap.

CMOS Complementary metal oxide semiconductor. Επίσης τεχνολογία δημιουργίας ψηφιακών αισθητήρων για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που έχει επικρατήσει στις μέρες μας.

CMYK CMYK color model. Μοντέλο CMYK. Η αφαιρετική μέθοδος έγχρωμης εκτύπωσης που χρησιμοποιεί κυανό, ματζέντα, κίτρινο και μαύρο μελάνι για να δημιουργήσει οποιοδήποτε εκτυπώσιμο χρώμα. Είναι δυνατό να παραλειφθεί το μαύρο μελάνι, οπότε η διαδικασία ονομάζεται CMY.

CP, CPL, or CPoL Circular polarizing filter. Φίλτρο Κυκλικής Πόλωσης. Ρυθμιζόμενο φίλτρο στην φωτογραφία που μας επιτρέπει έλεγχο της αντίθεσης, του χρωματικού κορεσμού και των αντανακλάσεων. Σε αντιδιαστολή με το Linear polarizing – PL (Φίλτρο Γραμμικής Πόλωσης).

Φωτογραφικά Ακρώνυμα A-C

CSC Compact system camera. Φωτογραφική Μηχανή Κόμπακτ. Φωτογραφική μηχανή μικρού μεγέθους που συνήθως δεν παίρνει εναλλακτικούς φακούς αλλά διαθέτει έναν μόνιμο ζουμ φακό.

 

ΠΗΓΗ. photographyinfo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου