Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό αλεύρι για ψωμί
- 300 γρ. αλεύρι
- 300 γρ. ζάχαρη
- 130 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 100 γρ. καλαμποκέλαιο
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά κανέλα
- 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
- λίγο αλάτι
- χλιαρό νερό
- σταφίδες
- 2 φακελάκια μαγιά
- σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά μαζί με 1 κουταλιά ζάχαρη και 2-3 κουταλιές αλεύρι σε λίγο χλιαρό νερό και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το λάδι και τρίβουμε να το απορροφήσει, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταφίδες και το σουσάμι.
Αφού ζυμώσουμε καλά το μείγμα μας, προσθέτουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε λίγο ακόμα μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη μας σε ζεστό μέρος να διπλασιασθεί σε όγκο.
Πλάθουμε ψωμάκια 80 γρ. το καθένα τα τοποθετούμε σε ταψιά και τα αφήνουμε να φουσκώσουν πολύ καλά, αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα ψήνουμε στους 180° C σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου