ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Εκπρόσωπος Αστυνομίας - Να τα βρουν λοιμωξιολόγοι- κυβέρνηση, αφού όλοι είναι έξω

 

 

Οι απίστευτες εικόνες συνωστισμού και τα «κορονοπάρτι» στις πλατείες, έχουν δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις για το άμεσο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και προβληματισμούς για το αν τελικά τα μέτρα αποδίδουν ή όχι.

Αναλυτικότερα, επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί η παρουσία της Αστυνομίας είναι, στις περισσότερες των περιπτώσεων, «διακριτική» ή δεν υφίσταται και καθόλου, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ., Στράτος Μαυροειδάκος, είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ότι «η αποστολή της ομάδας ΔΙΑΣ δεν είναι να βρίσκεται στις πλατείες και να επιβάλλει πρόστιμα στους πολίτες».

«Είναι η μάχη για την εγκληματικότητα» συνέχισε. «Και ούτε έχουμε εκπαιδευτεί, για να επιβάλλουμε πρόστιμα για τη σωστή χρήση της μάσκας».

«Το Σάββατο 18/4» υπογράμμισε, «όπου υπήρχε πλατεία, βρίσκονταν χιλιάδες νέοι. Αυτό που είδαμε στον Άγιο Γεώργιο στην Κυψέλη με DJ, με ηχητικά, με βεγγαλικά, 1.500 άτομα... Πού να πάει η αστυνομία, που υπάρχει και αλκοόλ εκεί; Δηλαδή, πολλοί από αυτούς δεν είναι σε θέση να συνεννοηθούν. Βλέπουμε χιλιάδες νέους, οι οποίοι με το που δουν αστυνομικό, να είστε σίγουροι ότι θα μας επιτεθούν».

«Δεν σας κρύβω» επισήμανε, «ότι σε πολλές πλατείες υπάρχει μέσα και μικρός πυρήνας αντιεξουσιαστών, έτοιμος, όπου κι αν γίνει κάποια ένταση, να δημιουργήσει προβλήματα. Είναι σίγουρο αυτό. Είναι πολύ λεπτή η θέση μας».

Και κατέληξε: «Εμείς θέλουμε επιτέλους να συμφωνήσουν κάπου οι λοιμωξιολόγοι μεταξύ τους και η κυβέρνηση, αφού είναι όλοι έξω, ή να είμαστε σαν το κανονικό lockdown, που ήταν όλα κλειστά... τώρα αυτή η μεσαία λύση, ναι μεν είμαστε έξω, αλλά εκεί συνωστιζόμαστε... 

Υπάρχει κόσμος που κάθεται μέσα, υπάρχουν επιχειρηματίες, χιλιάδες λουκέτα στην εστίαση, που κάτι πρέπει να γίνει. Αν συνεχιστεί αυτό, κάθε Σαββατοκύριακο θα αυξάνεται».

 

ΠΗΓΗ. reporter

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου