Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ κ.ΒΕΦΑ
ΜΠΟΥΝΤΟΥΡ ΚΙΟΦΤΕ
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό κιμά
- 1/3 κούπας κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/4 κούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/4 κούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
- 200 γρ. φέτα τριμμένη
- 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα βρασμένο
- αλάτι-πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι μπαχάρι
- 2 αυγά
- 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
- λίγο αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να δέσουν καλά.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξουν.
Σε ένα πιάτο αδειάζουμε τη φρυγανιά και σε άλλο το αλεύρι.
Βάζουμε διαδοχικά το κάθε μπαλάκι από το αλέυρι στη φρυγανιά να παναριστεί.
Αφήνουμε στο ψυγείο τα κεφτεδάκια για ακόμη 10 λεπτά.
Ζεσταίνουμε λάδι και τηγανίζουμε λίγα-λίγα τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξουν.
Σε ένα πιάτο αδειάζουμε τη φρυγανιά και σε άλλο το αλεύρι.
Βάζουμε διαδοχικά το κάθε μπαλάκι από το αλέυρι στη φρυγανιά να παναριστεί.
Αφήνουμε στο ψυγείο τα κεφτεδάκια για ακόμη 10 λεπτά.
Ζεσταίνουμε λάδι και τηγανίζουμε λίγα-λίγα τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου