Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
ΥΛΙΚΑ
- 1 μπακαλιάρο
- 1 κουτάκι μπύρα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την σκορδαλιά
- σκόρδο όσο πιστεύεται εσείς ότι αντέχετε
- ψωμί (μπαγιάτικο) ή φρυγανιά.
- ελαιόλαδο περίπου 3 κουταλιές της σούπας.
- αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τον μπακαλιάρο στο νερό τουλάχιστον για 12 - 24 ώρες έχοντας βγάλει την πέτσα.
Κατόπιν το αλλάζουμε 2-3 φορές νερό και στο τέλος αρχίζουμε και βγάζουμε το ψαχνό από τον μπακαλιάρο αφαιρώντας όλα τα αγκάθια και τα κόκκαλα που έχει.
Βάζουμε το ψαχνό που έχουμε μαζέψει σε μια λεκανίτσα προσθέτουμε το αλεύρι και την μισή μπύρα και κάνουμε ένα μίγμα (ούτε πολύ αραιό ούτε πολύ σφικτό).
Βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις κάψει με μία κουτάλα παίρνουμε μια-μια δόση και τον ρίχνουμε στο λάδι!!!
Το
αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει και από τις δυο μεριές και το βγάζουμε σε ένα
πιάτο εφόσον έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.....
Κάνοντας τώρα την σκορδαλιά....
Πολτοποιούμε τα σκόρδα που θέλουμε να βάλουμε μέσα στο μίγμα μας(όσο αντέχει ο καθένας)
Προσθέτουμε το λαδάκι και έχοντας βρέξει το ψωμί ρίχνουμε το αλάτι και το ξύδι.
Τα κτυπάμε όλα μαζί να γίνουν ένα μίγμα!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου