ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Κανελόνια γεμιστά με λαχανικά


ΥΛΙΚΑ

  • 13 κανελόνια
  • 50 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 50 γρ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο
  • 50 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια
  • 50 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια
  • 50 γρ. κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κυβάκια
  • 50 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη + extra για το πασπάλισμα
  • 500 γρ. ντομάτα κονκασέ, περασμένη από το multi
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για την μπεσαμέλ

  • 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 48 ml γάλα, πλήρες
  • 50 γρ. γκούντα, τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. 
Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον αρακά, το καλαμπόκι, τη μελιτζάνα, την κόκκινη πιπεριά και το καρότο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.


Έπειτα, αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
 
Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τη φέτα, την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και μεταφέρουμε τη γέμιση σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
 
Ύστερα, γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση και τα τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 35Χ25εκ.
 
Παράλληλα, βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. 
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
 
Αμέσως μετά, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.
 
Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. 
Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί γκούντα.
 
Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ την μπεσαμέλ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω της, για να μην πιάσει πέτσα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
 
Στη συνέχεια, ρίχνουμε πάνω από τα κανελόνια την ντομάτα κονκασέ ομοιόμορφα ώστε να πάει παντού, περιχύνουμε την μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30-35 λεπτά.
 
Σερβίρουμε τα κανελόνια ζεστά.
 
 
 
                                                                                                         ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 



ΠΗΓΗ. giorgostsoulis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου