ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Τρένο από Θεσσαλονίκη για Βουδαπέστη μέσω Σκοπίων


Μια ακόμη συμφωνία με τα Σκόπια για τη δημιουργία σιδηροδρομικής γραμμής από τη Θεσσαλονίκη ως τη Βουδαπέστη, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός από το Βελιγράδι, όπου συνεδρίασε το ανώτατο Συμβούλιο σύνδεσης Ελλάδας – Σερβίας.


 
Αλέξης Τσίπρας και Αλεξάντερ Βούτσιτς, έκλεισαν ένα μεγάλο διαβαλκανικό - μεταφορικό deal στο Βελιγράδι. Τη δημιουργία  σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει την Θεσσαλονίκη με τα Σκόπια και το Βελιγράδι και θα φθάνει στη Βουδαπέστη. 
Η συμφωνία θα υπογραφεί μόλις τα Σκόπια υιοθετήσουν τη νέα ονομασία.

Τον Μάρτιο στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

Αν η ψήφιση των συνταγματικών αλλαγών ολοκληρωθεί στην ΠΓΔΜ στις 15 Ιανουαρίου, στην Ελλάδα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο θα συνεδριάσουν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές και η ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών θα γίνει το Μάρτιο.

Η εθνικιστική αντιπολίτευση βγάζει τους σκοπιανούς στους δρόμους, η  πλειοψηφία του Ζάεφ όμως ενέκρινε στις τροπολογίες για το σύνταγμα και αυτή που διαχωρίζει την μακεδονική υπηκοότητα από την εθνότητα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προειδοποίησε ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι, ενόψει της οριστικοποίησης της Συμφωνίας αυτής και πάντως πριν από την κύρωσή της, ν’ αποδεχθούμε ερμηνείες της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι οποίες είναι αυθαίρετες ή αποπνέουν αλυτρωτισμό, διότι τίποτα δεν έχει ακόμη τελειώσει».

Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός του VMRO ζητά να πέσει η κυβέρνηση Ζάεφ παρότι μετά τις 15 Ιανουαρίου, αν οι συνταγματικές αλλαγές είναι πλήρεις, η Ελλάδα δε θα έχει πια δικαίωμα βέτο για την ένταξη  των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.





ΠΗΓΗ. star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου