ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Αγνόπιτες Κρήτης

                       Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

             Αγνόπιτες Κρήτης από την κ.Ευαγγελία





ΥΛΙΚΑ
  • 1φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 φλ. τσαγιού νερό χλιαρό
  • 1/2 φλ. γάλα εβαπορέ
  • 9γρ. ξηρή μαγιά
  • 1/2κ.γ αλάτι
  • 1/2κ.γ. ζάχαρη
  • 900γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
  • 1/2 κιλό ξινομυζήθρα
  • 100γρ. ανθότυρο
  • 2κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • πιπέρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σ'ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με τη μαγιά και τα αναμειγνύουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά όλα μαζί και πλάθουμε ένα μαλακό ζυμάρι.

Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα και το αφήνουμε σε μια ζεστή γωνιά να ανέβει, θα χρειαστεί περίπου μια 40-60 λεπτά. 

Σ'ένα άλλο μπολ θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι τα τυριά να γίνουν κρέμα μαζί με το αλεύρι και το πιπέρι. 
Το αλεύρι το βάζουμε στη γέμιση για να μην χύνεται όταν θα τηγανίζουμε τις τυρόπιτες. 

Κόβουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπάλας του πινγκ-πονγκ, τα ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας σε δισκάκια και τοποθετούμε στη μέση κάθε δίσκου ενάμισι κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και κλείνουμε σε πουγκί, πατάμε ελαφρά με το χέρι μας να απλωθεί το πουγκάκι μας και να πάρει τη μορφή στρογγυλής τυρόπιτας.

Ακουμπάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τις τυρόπιτες για να μην κολλήσουν. 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, περίπου δύο δάχτυλα και τηγανίζουμε τις πίτες, δύο ή τρεις μαζί.

Μυστικό: τις γυρίζουμε συνέχεια για να ψηθούν ομοιόμορφα και μέχρι μέσα. 
Σερβίρουμε με μέλι ή τρώγονται και σκέτες... στην κρητική κουζίνα συνηθίζεται ο συνδυασμός αλμυρού και γλυκού όπως είναι ο συνδυασμός τυριού με μέλι.



                                                                                                                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



ΠΗΓΗ. cookstory

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου