ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ποιοι θα λάβουν εφάπαξ κατά προτεραιότητα...


 











Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου, το εφάπαξ θα χορηγείται κατά προτεραιότητα στις εξής κατηγορίες:

α) Στους δικαιούχους που λόγω ασθένειας, χρόνιας πάθησης ή άλλης βλάβης έχουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, το οποίο αποδεικνύεται με γνωμάτευση ΚΕΠΑ ή ΑΣΥΕ.

β) Στους δικαιούχους που είναι γονείς ή νόμιμοι κηδεμόνες ατόμων που έχουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, το οποίο αποδεικνύεται με γνωμάτευση ΚΕΠΑ ή ΑΣΥΕ.


γ) Στους δικαιούχους που συνταξιοδοτούνται με βάση τις διατάξεις του ν. 612/1977 είτε με βάση τις διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτές και ισχύουν κάθε φορά ή με βάση τις διατάξεις που αναφέρονται στα πρόσωπα του τετάρτου εδαφίου της περ. α΄ της παρ.1 των άρθρων 1 και 26 π.δ. 169/2007 (Α΄210) είτε με βάση τις διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτές όπως ισχύουν κάθε φορά και δ) στους δικαιούχους που λαμβάνουν επίδομα σύμφωνα με το άρθρο 42 ν. 1140/1981.


Εφόσον δεν υπάρχουν δικαιούχοι που εμπίπτουν στις ως άνω περιπτώσεις, η εφάπαξ παροχή καταβάλλεται από τον Κλάδο Εφάπαξ Παροχών του ΕΤΕΑΕΠ κατά προτεραιότητα σε περιπτώσεις: 

α) Θανάτου του/της συζύγου ή τέκνου του δικαιούχου εφάπαξ παροχής.
β) Θανάτου του δικαιούχου εφάπαξ παροχής, στη/στο σύζυγο και τα τέκνα αυτού.





ΠΗΓΗ. dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου