Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τραχανότο με πράσο και μανιτάρια
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ σ ελαιόλαδο
- 50 γρ βούτυρο
- 2 πράσα ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος)
- 200 γρ μανιτάρια πλευρώτους
- 200 γρ μανιτάρια λευκά πορτομπέλο
- 1 ½ κούπα ξινό τραχανά
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ γλ θυμάρι
- 1 κύβο ζωμό βοδινού
- 3 κούπες χλιαρό νερό
- 1 κ γλ θυμάρι
- τριμμένη γραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρεις στο ελαιόλαδο και το βούτυρο, τα πράσα να μαλακώσουν. Προσθέτεις και τα μανιτάρια και τα σοτάρεις επίσης για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτεις τον τραχανά, το αλάτι και το θυμάρι, ανακατεύεις και σβήνεις με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτεις σιγά σιγά κι ανακατεύοντας διαρκώς, το χλιαρό νερό στο οποίο έχεις διαλύσει τον κύβο βοδινού.
Όλη αυτή η διαδικασία θα κρατήσει γύρω στα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ο τραχανάς.
Μόλις είναι έτοιμος προσθέτεις αρκετή τριμμένη γραβιέρα , σερβίρεις και πασπαλίζεις με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. mothersblog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου