ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Κοιτάζοντας μέσα από την «κλειδαρότρυπα» του περιβάλλοντος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-6-2016


Πολλές φορές η φύση μάς αποκαλύπτεται μέσα από γωνιές που προσθέτουν μια επιπλέον «πινελιά» στο θέαμα και τέτοια στιγμιότυπα αναζητεί ο φωτογράφος Douglas Stratton.

Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται σε πέτρινους σχηματισμούς με τρύπες που αποτελούν αποτέλεσμα της επίδρασης των στοιχείων της φύσης επί αιώνες.

«Όταν αναζητάς τέτοιες στιγμές η ζωή σου περιστρέφεται γύρω από αυτές, συνδέεσαι με τα στοιχεία της φύσης. Πρέπει να ξέρεις πότε και πού ο ήλιος ανατέλλει και δύει, σε ποια φάση είναι η σελήνη και ποιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες», εξηγεί στη Daily Mail.

«Το φως περνά από τους πέτρινους σχηματισμούς σε συγκεκριμένες γωνίες σε διαφορετικές στιγμές της μέρας. Η δουλειά μου είναι να προβλέπω ποια από τις γωνίες αυτές θα δώσει την καλύτερη λήψη», προσθέτει.

Η κατάκτηση αυτής της εμπειρίας δεν είναι εύκολη κι ο φωτογράφος ταξίδευε επί τρία χρόνια στην Αριζόνα και τη Γιούτα, ανακαλύπτοντας τα καταλληλότερα σημεία για να βγάλει την ιδανική φωτογραφία.

«Το να εξερευνάς και να φωτογραφίζεις τη φύση αποτελεί τροφή για την ψυχή. Όσο περισσότερο το κάνω, όσο περισσότερη πείρα αποκτώ, τόσο περισσότερο λαχταράω να βρεθώ εκεί έξω», εξομολογείται.














ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου