ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Αστεγοι της Αθήνας - Έλληνες το 62% των ανθρώπων που αναγκάζονται να κοιμούνται στο δρόμο

ΤΕΤΑΡΤΗ 1-6-2016




Εντυπωσιακά τα ευρήματα έρευνας του Δήμου Αθηναίων για τους αστέγους, στα πλαίσια του προγράμματος "Καταπολέμηση της Φτώχειας και της Κοινωνικής Περιθωριοποίησης". 





Σύμφωνα με όσα παρουσίασε ο Δήμαρχος Αθηνών,  Γιώργος Καμίνης, 62% των ανθρώπων που αναγκάζονται να κοιμούνται στο δρόμο είναι Έλληνες, ενώ 1 στους 2 εξηγεί πως η βασική αιτία που έμειναν στο δρόμο είναι η απώλεια της εργασίας τους.

Σε άλλα στοιχεία, εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα που θέλουν το 85,4% να είναι άνδρες, με την πλειοψηφία τους να ανήκει στη δυναμική ηλικιακή ομάδα 35 με 55 ετών (57%). 
Τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, φαίνεται πως αποτέλεσαν τη βασική αιτία για την διόγκωση αυτού του προβλήματος, με το 71% να μένει χωρίς κατοικία την τελευταία πενταετία. 

Το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων
 
Τα αποτελέσματα του προγράμματος «Καταπολέμηση της Φτώχειας και της Κοινωνικής Περιθωριοποίησης», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη Νορβηγική κυβέρνηση και τις υπόλοιπες χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων.

Μέσω του προγράμματος δόθηκαν συνολικά 46.156 κουπόνια αξίας 1.846.240 ευρώ, σε 3.724 δικαιούχους (οικογένειες), που αντιστοιχούν σε 8.996 μεμονωμένα άτομα, ενώ στη συνέντευξη τύπου, στην οποία παρέστη η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Θεανώ Φωτίου, παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε, μεταξύ 451 αστέγων, από το προσωπικό του Κέντρου 

Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, που διενεργεί τις καθημερινές επιτόπιες παρεμβάσεις στο δρόμο (street work). Οι δικαιούχοι του προγράμματος εξαργύρωναν τα κουπόνια στα συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ και η απορροφητικότητα του προγράμματος ξεπέρασε το 95%.

Καμίνης: Αισιοδοξούμε ότι συνεργασία μας με την κυβέρνηση της Νορβηγίας θα συνεχιστεί

 

«Μετά τα σημαντικά αποτελέσματα, αισιοδοξούμε ότι συνεργασία μας με την κυβέρνηση της Νορβηγίας θα συνεχιστεί» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι «ο δήμος Αθηναίων, μέσω των κοινωνικών του δομών και με ισχυρές συμμαχίες φορέων, εταιριών και απλών πολιτών, ενισχύει περισσότερους από 25.000 κατοίκους στην πόλη, στηρίζοντας την κοινωνική συνοχή και αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά τη μάχη κατά της φτώχειας».

Ο πρεσβευτής της Νορβηγίας στην Αθήνας, κ. Jorn Eugene Gjelstad ευχαρίστησε και συνεχάρη τον δήμαρχο Αθηναίων για τη συνεργασία, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα συνέβαλε στην υποστήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ακραία φτώχεια, καθώς και ότι σύντομα θα αποφασιστεί με ποιο τρόπο, η βοήθεια, θα συνεχιστεί.



ΠΗΓΗ. news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου