Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Παγωτό κεράσι
ΥΛΙΚΑ
- 480 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 120 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
- 3 κρόκοι αυγών
- 130 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσια)
- 50-65 γρ. ζάχαρη
- χυμός από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας σε μέτρια φωτιά.
Μόλις η κρέμα αρχίσει να αφρίζει, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
Βάζουμε τα κεράσια μαζί με τη ζάχαρη (50-65 γρ) και το χυμό λεμονιού στο multi και αλέθουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το τυρί και τέλος λίγη λίγη τη κρέμα με τη βανίλια.
Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
Τέλος προσθέτουμε τον πουρέ από κεράσια και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Βάζουμε σε δοχείο παγωτού και τοποθετούμε στη κατάψυξη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. mothersblog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου