ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Στο πλευρό των δημοσιογράφων της ΕΡΤ το ΚΚΕ - «Διαδικασία συρρίκνωσης και υποβάθμισης της ποιότητας της ενημέρωσης»



ΠΕΜΠΤΗ 16-5-2013

«Διαδικασία συρρίκνωσης και υποβάθμισης της ποιότητας της ενημέρωσης»

«Αυτό που προσπαθούν να παρουσιάσουν, μέσα από διάφορες δηλώσεις περί εξορθολογισμού, ουσιαστικά δεν πρόκειται για διαδικασία ανάπτυξης και εξυγίανσης της ΕΡΤ, αλλά προσπαθούν να δημιουργήσουν συνείδηση στον ελληνικό λαό ότι τα μέτρα που παίρνονται και τα σχέδια νόμου που κατατίθενται από την κυβέρνηση αφορούν την εξυγίανση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης συνολικά. Πιστεύουμε ότι είναι ξεκάθαρα διαδικασία συρρίκνωσης, υποβάθμισης της ποιότητας της ενημέρωσης και διαδικασία που οδηγεί τους εργαζόμενους σε ακόμα χειρότερες συνθήκες γαλέρας, ενώ είναι και διαδικασία που οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση και βέβαια το ΚΚΕ είναι αντίθετο με όλες αυτές τις εξελίξεις», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την συνάντησή του με εκπροσώπους δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

«Και βέβαια αυτό που αποδεικνύεται από τα στοιχεία που υπάρχουν, η συρρίκνωση και προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, είτε αυτό αφορά το πέρασμα στο ΤΑΙΠΕΔ όλων των ακινήτων της ΕΡΤ που ανά πάσα στιγμή μπορούν να δοθούν στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, είτε αφορά τις μεικτές παραγωγές, όπου εκεί με ένα περίεργο τρόπο, ουσιαστικά χρηματοδοτούνται ιδιώτες για να κάνουν παραγωγές τις οποίες δουλεύουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, είτε έχουν αυτές τις μεγάλες επιπτώσεις στα εργασιακά δικαιώματα με μειώσεις μισθών, επιδομάτων, με αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις κλπ» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε. 

«Το αποτέλεσμα είναι η υποβάθμιση της ποιότητας της ενημέρωσης που είναι το πρώτιστο καθήκον της κρατικής τηλεόρασης, γιατί απευθύνεται πλατιά στο λαό και επιδρά στις συνειδήσεις των εργαζομένων της νεολαίας» είπε ο γγ του ΚΚΕ.

«Όταν συρρικνώνεις το προσωπικό, όταν διώχνεις και δεν ανανεώνεις τους συμβασιούχους, όταν το προσωπικό της ΕΡΤ, δημοσιογράφοι και άλλοι, συρρικνώνεται, τότε είναι φανερό ότι οδηγούμαστε σε μια τέτοια πορεία που πρέπει να σημάνει καμπανάκι, γιατί δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αφορά όλο τον ελληνικό λαό, το εργατικό-λαϊκό κίνημα, τους μαζικούς φορείς και αυτός ο συναγερμός πρέπει να εκφραστεί με μαζική συμπαράσταση προς τους απεργούς της ΕΡΤ και βεβαίως σε συντονισμό με κοινή δράση με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα, καθώς τέτοια προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι κατηγορίες εργαζομένων» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι το κόμμα εκφράζει την ολόπλευρη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των απεργών, των εργαζομένων στην κρατική τηλεόραση και πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε ότι είναι δυνατό και με την προβολή των αιτημάτων, με τη δράση μας στο κίνημα, με κινητοποίηση, ενώ ήδη ετοιμάζουμε ερώτηση στην Βουλή γύρω από αυτά τα προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου