Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΕ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΝΕΩΝΤΕΤΑΡΤΗ 22-5-2013

Ο Πρόεδρος & Δ.Σ. ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος υπέγραψε με τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς Παναγιώτη Κανελλόπουλο, την ανανέωση της συνεργασίας της Εταιρίας με την Γενική Γραμματεία που είχε ξεκινήσει τον ΑΠΡΙΛΙΟ του 2012.

Η ανανέωση της συμφωνίας αυτής προβλέπει τη συνέχιση των εκπτωτικών τιμών στους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, όταν αυτοί ταξιδεύουν στο σιδηροδρομικό άξονα Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης, καθώς και στην γραμμή Αθήνα - Καλαμπάκα.


Τι προβλέπει η συμφωνία 

Ειδικότερα, η συμφωνία προβλέπει τη διάθεση στους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων συνολικά 3.000 θέσεων ανά μήνα στην ειδική εκπτωτική τιμή των 12 €, για τη μετακίνηση τους  σε επιλεγμένες αμαξοστοιχίες Intercity στις γραμμές Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη  καθώς και στην απευθείας γραμμής Αθήνα - Καλαμπάκα με τους όρους που γίνεται μέχρι σήμερα η διαχείριση των εκπτωτικών προσφορών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (εξαίρεση δηλαδή των ημερών που εμφανίζονται υψηλές πληρότητες σε ορισμένες αμαξοστοιχίες). 
Στις παραπάνω τιμές εμπεριέχεται ΦΠΑ και Κοινωνικός Πόρος.

Επίσης, οι εκπτωτικές τιμές θα καλύπτουν όλο το φάσμα των αμαξοστοιχιών, για τις οποίες ισχύει κράτηση θέσης στις παραπάνω γραμμές και θα είναι διαθέσιμες το πολύ μέχρι 48 ώρες πριν από την αναχώρηση της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν ήδη πωληθεί. 

Πέραν του χρονικού αυτού ορίου οι συγκεκριμένες θέσεις θα διατίθενται στο επιβατικό κοινό στην κανονική τους κατά περίπτωση τιμή.

Οι  εκπτωτικές τιμές θα είναι διαθέσιμες αρχικά μόνο μέσω θυρίδων πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όπου υπάρχει μηχανογραφημένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και σε δεύτερη φάση και μέσω Διαδικτύου. 

Στα σημεία αυτά θα ελέγχονται  απαραίτητα τα στοιχεία της κάρτας του αιτούντος σε συνδυασμό με την αστυνομική του ταυτότητα, και στη συνέχεια θα εκδίδεται το εκπτωτικό εισιτήριο σύμφωνα με τις οδηγίες του ηλεκτρονικού συστήματος και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας.

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι κάρτα εκπτωτική με ισχύ στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες 38 χώρες της Ευρώπης. 

Προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, αθλητικές δραστηριότητες. 

Χρησιμοποιείται ήδη από περίπου 4 εκατομμύρια νέους σε όλη την Ευρώπη, στους οποίους προσφέρεται ένας κατάλογος άνω των 100.000 προσφορών για ταξίδια, πολιτιστικά γεγονότα, μεταφορικά μέσα, βιβλιοπωλεία, υπηρεσίες, καταστήματα και πολλά άλλα. 

Στην Ελλάδα τα ενεργά μέλη της αγγίζουν τα 15.000.


ΠΗΓΗ: http://1988kinisi.blogspot.gr/