ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Ωρολογιακή βόμβα στο ΙΚΑ - ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΧΟΥΝ «ΚΟΛΛΗΣΕΙ» 170.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ  19-5-2013


Μικρή βελτίωση στα έσοδα, μεγάλη απόκλιση στις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να έχουν «κολλήσει» στα γραφεία του ΙΚΑ πάνω από 170.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης, και έτσι να απαιτούνται πάνω από 2 χρόνια για την έκδοση σύνταξης στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.
 Καθημερινά χιλιάδες ασφαλισμένοι πολιορκούν τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να μάθουν την πορεία του συνταξιοδοτικού τους θέματος.
Ο συνωστισμός, η ταλαιπωρία και ο εκνευρισμός των ασφαλισμένων, αλλά και οι επιθέσεις εναντίον υπαλλήλων, είναι πλέον καθημερινά φαινόμενα, όπως αναφέρει στην «Ε» ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ Γιώργος Κυριακόπουλος.
Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, η πρόσφατη απόλυση υπαλλήλων (9Κ) και η μαζική αποχώρηση στη σύνταξη έχουν δημιουργήσει μια πρωτοφανή κατάσταση.


Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση των υπαλλήλων του περιφερειακού υποκαταστήματος απονομής συντάξεων Αθηνών (Νικηφόρου) σε επιστολή απόγνωσης προς το υπουργείο Εργασίας, ότι «το πρόβλημα της διόγκωσης του αριθμού των εν αναμονή συνταξιοδοτήσεων θα μπορούσε να προσομοιωθεί με κοινωνική ωρολογιακή βόμβα».

Οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος προτείνουν τις παρακάτω λύσεις, με τις οποίες συμφωνεί η ΠΟΣΕ ΙΚΑ:

* Η άμεση επαναφορά στο υποκατάστημα των αποσπασμένων υπαλλήλων.

* Επικουρικά, η δημιουργία κλιμακίων και από άλλους έμπειρους και εξοικειωμένους με το σύστημα υπαλλήλους.

* Αμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας της 9Κ, αλλά και πρόσληψη των επιτυχόντων της 8Κ, με στόχο την πλήρωση όλων των κενών προβλεπόμενων θέσεων.

* Η συναλλαγή των εισηγητών με το κοινό πρέπει να περιοριστεί μόνο στην περίπτωση της γραπτής ή τηλεφωνικής πρόσκλησης του ασφαλισμένου.

* Η περαιτέρω αποκέντρωση ασφαλιστικών περιοχών.

Στο κομμάτι των εσόδων επικρατεί πάντως αισιοδοξία εκ μέρους της διοίκησης, καθώς για τον Απρίλιο οι εισφορές ανήλθαν στο ποσό των 829.956.341 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 4% σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα του μηνός Απριλίου του περασμένου έτους.

Επίσης, στο ύψος των 75.061.627 ευρώ ανήλθαν τα έσοδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τον Απρίλιο του 2013 από καθυστερούμενες οφειλές προηγούμενων ετών, παρουσιάζοντας αύξηση 19,54% σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα του Απριλίου 2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου