ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΑΔΕΔΥ: 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ



ΔΕΥΤΕΡΑ 13-5-2013

Απορρίπτει το ΣτΕ το αίτημα της ΟΛΜΕ
Εικοσιτετράωρη απεργία για αύριο Τρίτη προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, το οποίο «κλήθηκε» από την ΟΛΜΕ να τοποθετηθεί επί της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε πάντως το αίτημα της ΟΛΜΕ να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που «παγώνει» την επιστράτευση...

Η ΑΔΕΔΥ, εκτός από την αυριανή απεργία, διοργανώνει συλλαλητήριο στα Προπύλαια αύριο Τρίτη στις 10 το πρωί και τετράωρη στάση εργασίας μαζί με τη ΓΣΕΕ την Πέμπτη 16 Μαΐου.
«Με αυτή μας την κινητοποίηση θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ισχυρό στην κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες, να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα της χώρας, να ακυρώσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας», δήλωσε ο πρόεδρός της, Κώστας Τσικρικάς.
Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη η αποστολή των φύλλων πορείας με τα οποία περίπου 86.000 εκπαιδευτικοί τίθενται σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης από τις 12 το μεσημέρι της 15ης Μαϊου.
Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο και ανεξαρτήτως της τελικής απόφασης που θα λάβουν οι ΕΛΜΕ την Τετάρτη στις κατά τόπους συνελεύσεις τους.

Συγκέντρωση των καθηγητών το απόγευμα της Δευτέρας έξω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 το απόγευμα κάτω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην Ερμού. Μέλη της Ομοσπονδίας διοργάνωσαν και χάπενινγκ έξω από τα γραφεία: ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, με φιμωμένα τα στόματα και κρατώντας πανό με το σύμβολο της Χούντας και τη φράση «Ελλάς Ελλήνων Επιστρατευμένων».
Στη συγκέντρωση συμμετέχουν επίσης εργαζόμενοι του Μετρό και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό, καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συγκεντρωμένοι ξεκινούν αυτή την ώρα πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.
Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με την επιστράτευση των εκπαιδευτικών, στην οποία αναφέρεται ότι αυτή τίθεται σε ισχύ από το μεσημέρι της Τετάρτης:
Με την παρ. 1 της υπ' αριθμ. 6212/11.5.2013 (ΦΕΚ 1140Β') απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, επιτάσσονται, από τη 12η μεσημβρινή της 15ης Μαΐου 2013, έως την έκδοση νεώτερης απόφασης, οι προσωπικές υπηρεσίες του συνόλου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις θέσεις όπου υπηρετούν.
Σχετικά με την ανωτέρω διάταξη διευκρινίζουμε τα κάτωθι :
α. Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου υπηρετούν.
Ειδικά, οι αποσπασμένοι ή όσοι έχουν διατεθεί εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου αυτοί έχουν αποσπαστεί ή διατεθεί, αντίστοιχα.
β. Όλες οι θεσμοθετημένες άδειες που έχουν νομίμως χορηγηθεί πριν από τη δημοσίευση της υπ' αριθμ 281/11.5.2013 (Β' 1139) απόφασης Πρωθυπουργού και της υπ' αριθμ. 6212/11.5.2013 (ΦΕΚ 1140Β') απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ήτοι την 11η Μαΐου 2013), δεν θίγονται εξ αφορμής της πολιτικής κινητοποίησης, για το χρονικό διάστημα που αυτές έχουν χορηγηθεί.
Απορριπτικό το Σ.τ.Ε
Εν τω μεταξύ, απέρριψε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτ. Ρίζος, το αίτημα της ΟΛΜΕ να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή, με την οποία να «παγώνουν» προσωρινά οι κυβερνητικές αποφάσεις για την πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την επίταξη των κτιρίων (σχολείων), που είναι αναγκαία για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.
Η κύρια προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) της ΟΛΜΕ θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 7 Ιουνίου 2013 με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας, Ηρ. Τσακόπουλο, και βοηθό τον Β. Γκέρτσο. Η ΟΛΜΕ κατέθεσε στο ΣτΕ και αίτηση αναστολής. (Δείτε περισσότερα εδώ)
«Οι καθηγητές τις λιγότερες απώλειες»
Μιλώντας στο Α' Πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, σημεείωσε ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αντισυνταγματικότητας, χαρακτήρισε τις εξετάσεις κορυφαία στιγμή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης λέγοντας ότι αυτή έπρεπε να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον. «Όλοι στα Δημόσιο», πρόσθεσε, «έχουν υποστεί θυσίες, οι καθηγητές τις λιγότερες».
Επιπλέον, μιλώντας στον ρ/σ Βήμα o κ. Κεδίκογλου επέκρινε τη στάση των καθηγητών λέγοντας ότι «δεν είναι μέθοδος να περιμένεις πότε η κοινωνία θα είναι πιο ευάλωτη στην πίεση και μάλιστα απειλώντας το πιο ευαίσθητο κομμάτι: τα 100.000 παιδιά που δίνουν τις πρώτες και πιο σημαντικές εξετάσεις της ζωής τους. Και σας ρωτάω: Είναι αυτοί δάσκαλοι; Που την πιο κρίσιμη στιγμή της εκπαιδευτικής διαδικασίας επιλέγουν να δουν πόσα πιο πολλά μπορούν να πάρουν;»
Διαβεβαίωσε επίσης ότι «οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά και στην ώρα τους. Κάναμε ό,τι έπρεπε και ελπίζουμε να εκτονωθεί η ένταση και να καθίσουμε να δούμε την ουσία των προβλημάτων της εκπαίδευσης», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος διερωτήθηκε: «είμαστε περήφανοι για το επίπεδο της εκπαίδευσης που παρέχουμε στα παιδιά μας; Για τη γλώσσα που μιλάνε; Για την ιστορία που ξέρουν; Νομίζω ότι τα ελληνικά που μαθαίναμε στα δικά μας χρόνια στο σχολείο, τα μαθαίναμε καλύτερα απ' ό,τι τα μαθαίνουν τώρα στα παιδιά».
Τσίπρας: Επικίνδυνη η κυβέρνηση
«Επικίνδυνη» χαρακτήρισε την κυβέρνηση με αφορμή τη στάση της έναντι των καθηγητών, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «πρώτο θύμα Μνημονίου είναι η Δημοκρατία».
Μιλώντας το πρωί στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την «σημερινή κυβέρνηση επικίνδυνη για τη Δημοκρατία» αφού «ο στόχος της είναι να επιβάλει νόμους που υπερβαίνουν μια Δημοκρατία.
Ο μόνος τρόπος για να υλοποιηθεί η πολιτική της είναι να περιοριστεί η Δημοκρατία. Η κυβέρνηση, επιβάλλει μια πολιτική πυγμής. Αυτή η αίσθηση αλαζονείας της κυβέρνησης, θα την οδηγήσει σε όλεθρο». Όσον αφορά τη στάση της έναντι των καθηγητών, εκτίμησε ότι θα μπορούσε να αναστείλει την εφαρμογή των μέτρων και να κάνει διάλογο με τους καθηγηγές.

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου