Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Ασπίδα για τον διαβήτη τύπου 2 η σοκολάτα

ΤΡΙΤΗ 25-2-2014

          
Τα φλαβονοειδή, που περιέχονται και στη σοκολάτα, θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι στον διαβήτη τύπου 2.
Ουσίες που περιέχονται στη σοκολάτα συμβάλουν σημαντικά στη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα, και επομένως θωρακίζουν τον οργανισμό από διαβήτη τύπου 2 και άλλες ασθένειες.

Αυτό διαπιστώνει έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες του University College του Λονδίνου και του πανεπιστημίου East Anglia, τα αποτελέσματά της οποίας δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition.

Οι ευεργετικές αυτές ουσίες, τα φλαβονοειδή, περιέχονται εκτός από τη σοκολάτα, στο τσάι και το κόκκινο κρασί. 
Από αυτή την “ομάδα” ουσιών, μεγαλύτερη προστατευτική δράση παρέχουν οι ανθοκυανίνες, που περιέχονται επίσης στις φράουλες, τα μύρτιλλα και τα βατόμουρα.
Όταν οι ανθοκυανίνες υπάρχουν στον οργανισμό σε υψηλά επίπεδα μειώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη και βελτιώνουν σημαντικά τη ρύθμιση της γλυκόζης. Επίσης, οι ανθοκυανίνες μειώνουν τη φλεγμονή, η οποία με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να προκαλέσει διάφορες ασθένειες.


ΠΗΓΗ. 7imeres