ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Lockdown στην Θεσσαλονίκη - 1955 τα ενεργά κρούσματα - Τα νέα μέτρα

 

Νέα μέτρα για όλη την Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται απότομα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε πως στόχος είναι η μείωση των κρουσμάτων και η προστάσια των συμπολιτών μας. Από αύριο το πρωί στις 06:00 μπαίνει η Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης στο «επίπεδο 4» με μοναδική εξαίρεση την μετακίνηση των χερσαίων, θαλασσίων και αεροπορικών συνδέσεων αλλά και των μετακινήσεων από και προς της Θεσσαλονίκης με την Λάρισα και την Ροδόπη   

Ειδικότερα για την Θεσσαλίνη ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπάχουν 1955 κρούσματα, 4399 στενές επαφές είναι σε απομόνωση, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι 35.2 έτη. 

Στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) μεταξύ άλλων προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους, καθώς και η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Επιπλέον, αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

- Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»

- Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια

- Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες

-Κινηματογραφικές προβολές

-Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων. Οι πρόβες θα γίνονται μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης

- Κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ

- Μουσικές σκηνές

- Εστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]

-Παιδότοποι

- Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων (επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση)

-Γυμναστήρια

- Συνέδρια / Εκθέσεις

-Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

-Εμποροπανηγύρεις

-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν.4497/2017 (Α’ 171)

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών, όπως και τα κομμωτήρια, τις υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ, τα ινστιτούτα αισθητικής κ.λπ., στις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται στο επίπεδο 4, θα λειτουργούν με τους αυστηρούς όρους του επιπέδου 3.

 

 

ΠΗΓΗ.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου