ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός - Πώς αλλάζει η ζωή μας με τα νέα μέτρα – Σε ποιες περιοχές επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας και μάσκα σε όλους τους χώρους

 

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την Πέμπτη νέα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του φονικού ιού. Τις επόμενες μέρες αναμένονται εντατικοί έλεγχοι για την τήρησή τους.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται κυβέρνηση και αρχές για την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού που παρατηρείται στη χώρα μας όπου τα νέα κρούσματα σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Με αυτά τα δεδομένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την Πέμπτη νέα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του φονικού ιού.

Ο πρωθυπουργός έστειλε επίσης μήνυμα αυστηροποίησης της τήρησης των μέτρων και προανήγγειλε αυστηρά πρόστιμα σε εργοδότες που δεν τα τηρούν. Ο ίδιος τόνισε πως η χώρα μας πάει καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα επηρεάσουν τις «πορτοκαλί» και τις «κόκκινες» περιοχές του χάρτη του ΕΟΔΥ. 

Πιο συγκεκριμένα:

    η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού και

    απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 00:30 μέχρι τις 05:00 στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές.

Σε πορτοκαλί συναγερμό δηλαδή σε αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση, βρίσκονται συνολικά 17 περιοχές: η Αττική, η Αχαΐα, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, η Θήρα, τα Ιωάννινα, η Καρδίτσα, η Κέα-Κύθνος, η Λέσβος, η Μύκονος, η Πέλλα, η Σάμος και τα Τρίκαλα και από αύριο ανεβαίνουν και: η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες.

Στο κόκκινο είναι δυο: η Κοζάνη και από την Παρασκευή και η Καστοριά. 

Τα νέα μέτρα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζεται από τις 06:00 του Σαββάτου. Επιπλέον, τις επόμενες μέρες αναμένονται εντατικοί έλεγχοι για την τήρησή τους.

Όσον αφορά τη μάσκα και την εστίαση ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα την φοράμε και θα την βγάζουμε μόνο όταν καθόμαστε σε τραπέζι. «Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Δείτε τον χάρτη

 

Τα υπόλοιπα μέτρα που ισχύουν για τις κόκκινες περιοχές

Το μήνυμα Μητσοτάκη

Κατά το μήνυμά του προς τους πολίτες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε επίσης πως «μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο τρίμηνο». Ενώ επίσης έστειλε μήνυμα προς τους νέους, υπογραμμίζοντας πως «είναι η ώρα να μιλήσει και να δράσει η νεολαία μας».

«Ξέρω ότι όλοι οι προηγούμενοι μήνες έχουν κουράσει τα Ελληνόπουλα. Κατανοώ τους πρωτοετείς φοιτητές που πέρασαν έναν δύσκολο χειμώνα και θέλουν να γλεντήσουν. Όπως γνωρίζω ότι και το αίμα των μαθητών βράζει. Και έτσι πρέπει να είναι», είπε και συνέχισε:

«Στη συγκεκριμένη συγκυρία, ωστόσο, εσείς οι νέοι θα ήταν καλό να μετατρέψετε την ορμή σας σε ευθύνη. Να φανείτε πρωτοπόροι στα δύσκολα. Κάνοντας τρόπο ζωής τη συνέπεια. Και να γίνετε τελικά εσείς παραδείγματα πειθαρχίας για τους μεγαλύτερους.Αυτό, άλλωστε, σημαίνει και η νεανική αμφισβήτηση του συντηρητικού ατομισμού. Γνήσια πρόοδος και αληθινός ριζοσπαστισμός. Σας ζητώ, με άλλα λόγια, να γίνετε εσείς οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των ημερών μας».

 

ΠΗΓΗ. newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου