ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Ορούτς Ρέις - Σε επαγρύπνηση ο ελληνικός στόλος

 

Τις τουρκικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο παρακολουθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, στον απόηχο της νέας τουρκικής NAVTEX, η οποία παρατείνει τις έρευνες του Oρούτς Ρέις μέχρι τις 4 Νοεμβρίου.

Το ελληνικό Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα, φωτογραφίες από την κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, προκειμένου να αντιδράσουν άμεσα, εάν υπάρξει ακραία τουρκική πρόκληση, καθώς παραμένει πάντα στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ενός «θερμού» διημέρου για τα ελληνοτουρκικά στις 28-29 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι–NAVTEX με αφορμή τη νέα παράνομη τουρκική NAVTEX.

Συγκεκριμένα, στην ελληνική NAVTEX τονίζεται ότι η τουρκική NAVTEX αναφέρεται σε «μη εγκεκριμένη και παράνομη δραστηριότητα» σε περιοχή που «επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα». Υπογραμμίζεται, δε, ότι ο σταθμός του Ηρακλείου «έχει την αρμοδιότητα για να εκδίδει μηνύματα NAVTEX στην περιοχή».

Νέο διάβημα διαμαρτυρίας

Στο μεταξύ, οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά καθώς και για την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων σχετικά με τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

«Η παράνομη αυτή ενέργεια αντιστρατεύεται κάθε προσπάθεια αποκλιμάκωσης», ανέφερε μεταξύ άλλων το ΥΠΕΞ.






 ΠΗΓΗ. hania.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου