Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κέικ με Mέλι
ΥΛΙΚΑ
- 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 φλυτζάνι μέλι
- 1/2 του φλυτζανιού ελαιόλαδο ή άλλο λάδι
- 3 αυγά χτυπημένα
- 4 κουταλιές γάλα
- 1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
- χυμός μισού πορτοκαλιού και λίγο ξύσμα
- λίγο φυτικό βούτυρο για τη φόρμα
- λίγη λευκή σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Ζεσταίνουμε το μέλι με το λάδι σε σιγανή φωτιά και ανακατεύoυμε, ώσπου το λάδι να απορροφηθεί από το μέλι.
Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά.
Όταν έχουν γίνει κρέμα προσθέτουμε το γάλα και στο τέλος το μέλι με το λάδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Διαλύουμε στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα, προσθέτουμε το ξύσμα και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.
Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. (Αν το αλεύρι μας είναι δυνατό, δεν το βάζουμε όλο για να μην γίνει το μείγμα πολύ πηχτό).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε το κέικ περίπου 50-60 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, δοκιμάζοντας με ένα μαχαίρι αν είναι έτοιμο.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια συρμάτινη σχάρα.
Το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και το γαρνίρουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα και πολύχρωμη τρούφα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. helengrblog
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου