ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Bloomberg - Iδιωτική εταιρεία ενέργειας πίσω από τη μεγάλη φωτιά στην Καλιφόρνια;

Τον ενεργειακό «γίγαντα» PG&E Corp «δείχνει» ως υπεύθυνο για την τελευταία καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Καλιφόρνια το Bloomberg, τονίζοντας μάλιστα ότι η ίδια εταιρεία ευθύνεται για μεγάλες πυρκαγιές το 2017 και το 2018.

Η εταιρεία που αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα φέρεται να είχε μια σοβαρή αστοχία σε καλώδιο υψηλής τάσης, λίγο πριν το ξέσπασμα της πυρκαγιάς που κατέστρεψε τουλάχιστον 16.000 στρέμματα εδαφών και 49 οικήματα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, ο εξοπλισμός της PG&E έχει κατηγορηθεί για σειρά πυρκαγιών που κατέστρεψαν την Καλιφόρνια τα προηγούμενα χρόνια. 

Για να αποφύγει μια νέα καταστροφή προερχόμενη από το δίκτυό της, η εταιρεία πήρε δραστικά μέτρα: Έκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους! Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία είδε την μετοχή της να καταρρέει στο -27%.

Από την πλευρά της εταιρείας υποστηρίζεται ότι το ξέσπασμα της φωτιάς δεν συνδέεται με την αστοχία που παρουσιάστηκε στο δίκτυό της, παρά την χρονική εγγύτητα των δύο περιστατικών. 

Το δίκτυό της πάντως είναι πεπαλαιωμένο, αν και επιθεωρήσεις της εταιρείας το βρήκαν «σε καλή κατάσταση».


ΠΗΓΗ. imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου