ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Μπισκότα σοκολάτας, χωρίς γλουτένη

                              Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                      Μπισκότα σοκολάτας, χωρίς γλουτένη






ΥΛΙΚΑ
  • 60 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 185 γραμμάρια ζάχαρη ξανθιά
  • 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη βανίλιας
  • 1 αυγό
  • 30 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 40 ml γάλα
  • 170 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 κουταλιά σούπας κακάο ποιοτικό
  • 1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλιάς γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 40 γραμμάρια καρύδια σπασμένα χοντρά
  • ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε το βούτυρο, την ξανθιά ζάχαρη και την ζάχαρη βανίλιας σε ένα βαθύ μπολ και δουλέψτε τα με ένα πηρούνι αρχικά
Αν έχετε μίξερ χεριού, βάλτε το να δουλέψει χαλαρά
Δουλέψτε καλά, πρέπει να πετύχετε ένα ελαφρύ μείγμα

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα
Προσθέστε στο μπολ τη σοκολάτα, το αυγό και το γάλα, σταδιακά
Χτυπήστε καλά, με το μίξερ χεριού
Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, την κανέλα
Προσθέστε τα καρύδια

Είναι καλό να βάλετε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες να ξεκουραστεί

Οταν είναι έτοιμο ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Σχηματίστε με το χέρι στρογγυλά μπισκοτάκια, όχι τεράστια γιατί θα φουσκώσουν
Πασπαλίστε τα με άφθονη ζάχαρη άχνη

Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί φούρνου την οποία έχετε ντύσει με χαρτί ψησίματος
Ψήστε τα μπισκοτάκια για 8 λεπτά
Ξαναβάλτε άλλο ταψί αν δεν έφτασε μια φορά


 *Προσοχή: Οταν ψήσετε μια φορά, ελέγξτε τον χρόνο. Να μη ξεραθούν τα μπισκοτάκια, πρέπει να είναι μαλακά στο εσωτερικό και ψημένα απ'έξω


                                                                                                                ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




ΠΗΓΗ. iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου