Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μανιτάρια Πανέ
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 3 αυγά
- φρυγανιά τριμμένη
- λάδι για τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
Για τη Σος
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
- 2 κ.σ χυμό λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε λίγο το κοτσάνι από τα μανιτάρια και χωρίστε τα ένα, ένα.
Σε μπολ, βάλτε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπήστε τα πολύ καλά.
Βουτηξτέ μέσα το κάθε μανιτάρι (προσοχή μην το αφήσετε πολύ ώρα μέσα στα αυγά, το μανιτάρι έχει την ιδιότητα να απορροφά τα υγρά, είναι σαν σφουγγάρι γι' αυτό και δεν το πλένουμε ποτέ, απλά το σκουπίσουμε με μια πετσέτα).
Βάλτε το στη φρυγανιά και πατήστε το με το χέρι, να παναριστεί καλά.
Σε ένα τηγάνι βάλτε το λάδι να κάψει και τηγανίστε τα σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί.
Ανακατέψτε το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και σερβίρετε το με τα μανιτάρια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. dianitascooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου