ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

“Η μουσική είναι η πιο δυνατή μορφή μαγείας - ” Άποψη + 7 αποφθέγματα για την μουσική



Χαλάρωση, όμορφες αναμνήσεις, χαρά, εκτόνωση σε συνδυασμό με πολλά αλλα, είναι αυτά που μας προσφέρει η μουσική! Όλοι λίγο πολύ την έχουμε στη ζωή μας, στην καθημερινότητα μας κάποιοι περισσότερο, κάποιοι λιγότερο!

 Είναι γεγονός, ότι η μουσική έχει την ικανότητα να τα κάνει όλα καλύτερα αφού πολλές φορές λειτουργεί και σαν φάρμακο, αφού είτε μας απαλύνει τον πόνο είτε μας ξεσηκώνει και μας ανεβάζει την διάθεση, όπως και πολλές φορές μας ταξιδεύει σε γλυκές αναμνήσεις.

 Το άκουσμα αγαπημένων τραγουδιών, ταξιδεύει την ψυχή και το μυαλό μας και πιστεύω ότι η μουσική είναι ένα απαραίτητο στοιχείο που, πρέπει να υπάρχει στη ζωή μας, γιατί σύμφωνα και με έρευνες έχει εξαιρετικά θετικές επιδράσεις στον οργανισμό τόσο στην υγεία μας όσο και ευρύτερα.

 Ανάλογα με την διάθεση μας, αναζητάει το αυτί μας το ανάλογο κομμάτι ν’ ακούσει, για να νιώσει αυτή την αίσθηση ή χαράς, η λύπης, ή νοσταλγίας όπως επίσης και θυμού και να το μετατρέψει σε κάτι ευχάριστο. 

Μέσα από την μουσική, βρίσκεις όσα δεν μπορείς να βρεις αλλού και λες όσα με λόγια δεν μπορείς να πεις. Μέσα από την μουσική ερωτεύεσαι, αναπολείς, μισείς, αγαπάς και με απλά λόγια αναπτύσσεις καλύτερα τον συναισθηματικό σου κόσμο. 

Μέσα από τον στίχο ενός τραγουδιού, δημιουργείς εικόνες της δικής σου ζωής, δικών σου προβλημάτων, δικών σου χαρών. Ταυτίζεσαι με αυτήν και νιώθεις ότι αυτό που ακούς, γράφτηκε για σένα. 
Αυτή είναι η μαγεία της.

 Ακόμη, μέσα από ένα απλό άκουσμα μιας μελωδίας χωρίς στίχους, συγκεντρώνεις τα όνειρα σου, τις επιθυμίες σου και οραματίζεσαι μέσα από τις σκέψεις σου ένα καλύτερο αύριο.

 Μέσα από τον ρυθμό της μουσικής, βρίσκουμε την ισορροπία μας προκειμένου να διώξουμε κάθε αρνητικό στοιχείο από πάνω μας, κάθε αρνητική σκέψη, κάθε αρνητική διάθεση! Γι’ αυτό και πολλές φορές, μέσα από τραγούδια ξεσπάμε είτε με κλάμα, είτε με χορό.

 Αναζητάμε μέσα από την μουσική και τα τραγούδια μια καλύτερη ζωή μακριά από μιζέρια, απογοητεύσεις και όλα τα αρνητικά.

Ζωή δεν είναι μόνο γκρίνιες, ρουτίνα, καθημερινότητα. Υγιής ζωή είναι μεταξύ άλλων, να αγαπάς το είναι σου και να απαλλάσσεσαι από κάθε σκοτούρα, που σου προκαλεί σύγχυση, ψάχνοντας εναλλακτικούς τρόπους ένας εκ των οποίων είναι και ο μαγευτικός, συναρπαστικός, δρόμος της μουσικής.

 Έτσι λοιπόν, πάντα πρέπει να χωράει στη ζωή μας, η ποιοτική μουσική, που πολλοί βρίσκουν τον πραγματικό τους εαυτό μέσω αυτής και ανακαλύπτουν πτυχές του εαυτού τους που δεν γνώριζαν!

 Συμβουλή: Αν της έχετε δώσει λίγο χώρο στη ζωή σας, δώστε της ακόμη περισσότερο και αν δεν της έχετε δώσετε καθόλου, αρχίστε να το κάνετε! Της αξίζει, όπως αξίζει και σε εσάς!

Της  ‘Ελενας Ματθαίου



 Γνωμικά για μουσική




  • Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος.

            Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος


  • Η μουσική είναι η πιο δυνατή μορφή μαγείας.

               Marilyn Manson, 1969-, Αμερικανός μουσικός


  •  Η μουσική εφευρέθηκε για να επιβεβαιώσει την ανθρώπινη μοναξιά.

               Lawrence Durrell, 1912-1990, Βρετανός συγγραφέας


  •      Ένα βιβλίο είναι μια ιστορία για το μυαλό. Ένα τραγούδι είναι μια ιστορία για την ψυχή.

                         Eric Pio, Αμερικανός ηθοποιός


  • Η μουσική είναι ο καλύτερος τρόπος που έχουμε για να χωνεύουμε το χρόνο.

                      W.H. Auden, 1907-1973, Βρετανός ποιητής


  •     Ένα οποιοδήποτε γεγονός, όταν αναγγέλλεται με μουσική, προξενεί πάντοτε συγκίνηση.

                     Madame de Stael, 1766-1817, Γαλλίδα διανοούμενη


  •     Τίποτε δεν είναι περισσότερο μοναδικό σ’ αυτή τη γενιά από τον εθισμό της στη μουσική.

                 Allan Bloom, 1930-1992, Αμερικανός φιλόσοφος




ΠΗΓΗ. noiseair.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου